16 mei 2015, D-Day, vandaag wordt ZTC 90 jaar.

Het is ’s ochtends 8:00 uur, het is koud, donker en het regent….dat is wel wat anders dan 16 mei 1925 toen het zonnig en erg warm was. Maar ja, niets aan te doen, vandaag bestaat ZTC precies 90 jaar, D-Day dus.

Vanaf 9:00 uur is een enthousiaste club vrijwilligers bezig om het clubhuis en het terrein klaar te maken voor de receptie en de barbecue. Het thema van de dag is ‘Australian Open’, dus naast Australische vlaggenlijnen en ballonnen (250 stuks) in de Australische kleuren geel, groen en goed zijn er ook diverse opblaasbare kangoeroes en Saltie’s (krokodillen) opgehangen.  En om het geheel nog een nog feestelijker tintje te geven heeft bloemenwinkel Fronita voor een stijlvolle bloemenaankleding gezorgd, erg mooi, dank daarvoor!

Het is 13:30 uur, een half uur voor de receptie begint, het is nog steeds koud, het is wel iets lichter geworden, maar het regent nog steeds. Maar dan als de klok richting 14:00 uur kruipt gebeurt er iets raars, het wordt nog wat lichter, het houdt op met regenen en iedereen verbeeldt zich dat de zon door de wolken begint te schijnen. Langzaam loopt het clubhuis vol en ontstaat er een gezellig sfeertje.

Een receptie is niet alleen bedoeld om bij te praten, er moet natuurlijk ook gespeecht worden. De wethouder van Sportzaken, de heer Paulus Jansen trapt af. Hij vertelt hoe belangrijk clubs als ZTC zijn, clubs die niet te groot zijn waardoor iedereen elkaar kent en waardoor de betrokkenheid hoog is en de leden ook graag wat voor de club doen. Hier wordt uiteraard enthousiast voor geapplaudisseerd.

Daarna komen nog een aantal sprekers aan het woord, over de oprichting van ZTC, over de geschiedenis en de toekomst, maar uiteraard allemaal met dezelfde conclusie: ZTC is een topclub!

Voor de aanwezige kids is zo’n receptie natuurlijk beresaai, dus daar is een alternatief programma voor georganiseerd. Naast zelf knutselen, tekenen, heel veel limonade drinken en snoepen kunnen de kids geschminkt worden en zijn er ook tennisclinics. Een clinic voor de oudere kids en eentje voor de allerkleinsten. Maar eigenlijk vinden de kids het luchtkussen (met dank aan Kinderparadijs Jansen & Jansen) het aller-leukste…..een waardevolle les voor de volgende keer….een luchtkussen is dus blijkbaar genoeg.

Het is 16:00 uur, het is droog met een heel voorzichtig zonnetje en de receptie is net officieel afgesloten….althans….. eigenlijk blijft iedereen hangen en het enige verschil met voor 16:00 uur is dat er geen sprekers zijn en dat de genuttigde drankjes weer voor eigen rekening zijn. Het was de bedoeling om de tijd tussen receptie en de barbecue met een toss Australian Style in te vullen. De realiteit is echter dat iedereen zijn en haar drankje blijft drinken en lekker met elkaar blijft kletsen. Prima natuurlijk, het is een feestje, niets moet, alles mag.

Om 17:30 uur gaat de barbecue aan en gaan in het kader van thema Australian Open de eerste stukken krokodil, koala, witte haai en kangoeroe op de barbecue. Voor de mensen die nu alsnog misselijk worden, wees gerust, het waren gewoon het vertrouwde varken en koe van slagerij Van Es. Het smaakte in ieder geval prima, want op het laatste moment wilden toch nog heel veel mensen blijven eten en uiteindelijk hebben bijna 75 mensen van de barbecue genoten.

En aan al het goede komt een eind, en dus ook aan dit eerste ZTC 90 jaar feestje. Met dezelfde vrijwilligers is vervolgens ZTC weer in oude staat teruggebracht en om 21:00 uur kon je al niet meer zien dat er hier een feestje was gevierd.

Dit jaar vieren we vier keer dat we 90 jaar zijn geworden en elke keer staat dit in het teken van een van de grand slams. De grand slam is in 2015 namelijk ook 90 geworden. Deze 16e mei stond in het teken van de Australian Open. Tijdens het Open Toernooi wordt er kort aandacht besteed aan ZTC90 en Roland Garros, daarna staat het Paard-Veulen Toernooi in het teken van Wimbledon en we eindigen de ZTC 90 viering met de clubkampioenschappen die volledig in het teken van de US Open zullen staan.

In het kader van ons 90-jarig bestaan, heeft onze secretaris, Margriet Simonis een historisch naslagwerk gemaakt. Deze is verkrijgbaar bij het secretariaat, heb je interesse? Stuur een e-mail secretariaat@zuilensetennisclub.nl.

Aan alle vrijwilligers dank voor hun hulp om dit feestje te vieren, tot het volgende feestje!