Tossen – het mag weer

Aanmelden verplicht (vanwege de Corona-regels)

Er mag weer getosst worden! Iedereen kan meedoen, maar vanwege de geldende Corona-regels is het verplicht om je van te voren aan te melden. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt, dus vol is vol.

Voor wie nieuw is, lees eerst even deze pagina tot het eind, voordat je je aanmeldt.

Aanmelden gaat via een aparte web-pagina: je kiest daar de datum waarop je wilt meedoen en dan in de lijst een vrije plek (te herkennen aan een blauwe ‘Sign Up‘): als je daarop klikt, word je gevraagd je naam en contactgegevens in te voeren: die zijn bestemd voor de toss-leider: alleen je voornaam en de eerste letter van je achternaam worden voor iedereen zichtbaar. Als je het blokje “Remember me” aanvinkt, hoef je je gegevens de volgende keer niet opnieuw in te voeren.

Je moet je voor iedere ronde apart aanmelden en kunt dus zelf kiezen of je later begint, eerder eindigt, of een ronde overslaat om wat te drinken aan een tafeltje op het terras: bar en terras zijn open tot 22:00 uur. Na 22:00 uur moet je, zolang de Corona-regels gelden, als je niet meer speelt het tennispark verlaten. Overschat jezelf niet en schrijf niet meer rondes in dan je echt wil en kan spelen. Dan kan ook een ander een aantal rondes inschrijven.

De toss-leider verricht de loting – wie speelt met en tegen wie op welke baan – en zal die voor het begin van de toss publiceren. Daarom is er een deadline voor aanmelding: voor de donderdagavond-toss is dat donderdag 18:00 uur; voor de dinsdag- en vrijdag-ochtend-toss is dat steeds 18:00 uur op de dag er voor.

Je ontvangt op het opgegeven e-mail-adres een bevestiging van je inschrijving. Mocht je toch verhinderd blijken, meld je dan zo snel mogelijk af door die e-mail te beantwoorden, zodat je plek vrijgegeven kan worden voor iemand anders.

Tossen

Lekker ongedwongen een potje tennissen, steeds weer met- en tegen een ander, want als de bel gaat, wordt er gerouleerd.

Tossen is dé manier om ingeburgerd te raken bij ZTC. Iedereen is welkom, ook als je geen lid bent van ZTC en kennis wilt komen maken. Extra rackets zijn aanwezig. Vanwege de geldende Corona-regels is de toss op dit moment helaas nog alleen toegankelijk voor leden.

Coronaregels Toss
Uiteraard gelden de Coronaregels bij ZTC ook voor de toss, lees ze alsjeblieft even goed door, wanneer je hier niet mee bekend bent.
Voor degenen die toss-leider zijn – de toss organiseren – geldt dat zij er, samen met de ZTC leden die de toss bezoeken, extra op letten dat de Coronaregels worden nageleefd. Bij deelname aan de toss van een niet ZTC-lid, leggen zij de regels uit.

Hoe werkt de toss?

• 1 ronde duurt 30 minuten (avondtoss) of 1 uur (ochtendtoss).
  • Je speelt een dubbel; samen met 1 andere toss-deelnemer (ZTC lid, of geen ZTC-lid) tegen 2 andere toss-deelnemers.
  • Elke ronde speel je met- en tegen andere toss-deelnemers.

Er wordt 3 x getosst bij ZTC; op de dinsdag- en vrijdagochtend en op de donderdagavond.

Ochtendtoss – Dinsdag- en vrijdagmorgen 9:30 uur – 12:00 uur

Op de dinsdag- en vrijdagmorgen van 9:30 uur tot 12:00 uur wordt er getosst.
Er komen dan zo’n 16 tot 20 leden tossen en er wordt 2 x een uur gespeeld. De speelsterkte varieert van 6 tot 8. Het merendeel is boven de 50, maar er sluiten ook steeds meer 40-ers aan.

Om 10:30 uur wordt er gezamenlijk koffie gedronken en gekletst en er is bijna altijd iets lekkers bij de koffie – uiteraard wel op gepaste afstand i.v.m. Corona nu! Wil jij ook eens meedoen? Kom gerust langs je bent van harte welkom, en regent het, koffiedrinken en bijkletsen doen wij sowieso. (Bij voorspelde hoge temperatuur wordt er eventueel een uur eerder begonnen, dus om 8:30 i.p.v. 9:30; dit kun je dan terugvinden in de agenda op deze site en in de baanreservering in de ClubApp, die dan aangepast wordt.)

Toss-leider voor de ochtend-toss is Arjen Oosterbaan.

Avondtoss – Donderdag 20:00 uur – 23:00 uur

Ook elke donderdagavond van 20:00 uur tot 23:00 uur wordt er getosst.
De opkomst verschilt; soms ben je met z’n vieren, andere keren zijn er 15 of meer tennissers. Iedereen is van harte welkom, leden en niet-leden,  en er wordt rekening gehouden met speelsterktes (variërend van 4 tot 9).

Tijdens vakanties kan het zijn dat de toss niet doorgaat. Houd Facebook en de ZTC nieuwsbrief in de gaten, daar wordt het tossen aangekondigd: https://www.facebook.com/ZuilenseTennisClub/

De organisatie van de tossavond – de zogenaamde toss-leider rol-  rouleert maandelijks onder ZTC-leden en het bestuur.
De indeling is voor seizoen 2021 als volgt:

• Maart t/m 3 Juni – vervallen
  • 10 Juni – Anouchka Scholten
  • 17 en 24 Juni – Jeroen Hermans
  • Juli – …?
  • Augustus – …?
  • September – …?
    • Tijdens de clubkampioenschappen is er geen toss (op 9 september)
  • Oktober – …?
  • November – …?

Als toss-leider voor een maand (4 of 5 keer een donderdagavond) zorg je vooraf voor de aankondigingen op Facebook en verzorg je de loting en ben je aanwezig bij de betreffende toss-avond. Je begeleidt de avond; je verwelkomt nieuwkomers en legt uit hoe het werkt, zorgt voor de indeling per ronde (van een half uur) en de wisselingen van rondes.
Als toss-leider wijs je deelnemers op de corona-regels die gelden bij ZTC en zie je erop toe dat deze met elkaar worden nageleefd.

Als je als ingedeelde toss-leider zelf niet aanwezig kunt zijn, dan heb je iemand anders geregeld die die avond begeleidt.

>> Geef jij je ook op als toss-leider voor een maandje?
Mail naar secretariaat@zuilensetennisclub.nl

Word ook lid – starterskorting!
✔️Voordelig lidmaatschap – korting voor nieuwe leden
✔️Geen wachtlijst – direct lekker trainen en tennissen
✔️ZTC sinds 1925- sportief, vertrouwd & informeel
>> Word ook lid

Heb je een vraag over tossen?

Stuur je e-mail naar secretariaat@zuilensetennisclub.nl en we zorgen er voor dat jouw vraag beantwoord wordt door de juiste persoon.