Regeltjes en weetjes

REGELS EN WEETJES VOOR DE JEUGDLEDEN VAN ZTC

Pasje+contributie

Je clubpasje is jouw persoonlijke ZTC tennispas met je pasfoto er op. Je krijgt je pasje als je inschrijving is afgehandeld en de contributie betaald is. Met je pasje heb je toegang tot het tennispark (je maakt er het hek mee open). Ook gebruik je je pasje om te spelen op de tennisbaan, je kunt er een baan mee afhangen (reserveren) als je vrij gaat spelen en je moet hem altijd bij je hebben als je competitie speelt.
Voor vragen over je pasje of contributie kun je contact opnemen met Jan Peter van ’t Hoff van de ledenadministratie: ledenadministratie@zuilensetennisclub.nl


Tennisles

Als je lid bent kun je tennisles nemen. Hiervoor betaal je zelf  €30 voor 16 lessen van 50 minuten. De rest betaalt de club. Voor vragen over indeling, lestijden, data, uitval, vakanties, wintertraining etc… moet je bij Remco Schoolderman de tennisleraar zijn. Je kunt hem e-mailen op remco@tennisschool2ace.nl of bellen/sms-en:  06-15153083. Je kunt ook een kijkje nemen op de website van de tennisschool: http://www.tennisschool2ace.nl


Evenementen

de jeugdcommissie organiseert per seizoen een aantal evenementen. Kijk op de startpagina van de jeugd of stel je vragen aan de  jeugdcommissie.


Vrij tennissen

Als je jeugdlid bent mag je iedere dag tot 19.00 uur vrij spelen op ZTC. Na 19.00 uur hebben de senioren voorrang maar als er een baan vrij is mag je blijven spelen totdat er senioren komen.

Tip: Om teleurstelling te voorkomen is het vooral in het weekend als je wilt spelen handig om in de evenementenagenda te kijken of er geen evenement of competitie is waardoor de banen bezet zijn.
Wat moet je precies doen als je vrij wilt tennissen: Altijd je pasje mee!!!

Oudere jeugdleden (vanaf 12 jaar) en ouders van jongere leden kunnen ook de toegangscode van het clubhuis krijgen. Zo kun je (als de bar gesloten is) naar binnen om je om te kleden of naar de wc te gaan of water te drinken. Denk eraan alle kranen weer goed dicht te draaien, alle deuren weer dicht te doen en de lichten uit te doen als je weer weg gaat als er geen andere leden zijn.


Baan reserveren – afhangen

Een baan reserveren verloopt via het zogenaamde elektronische afhangbord. Deze hangt in het paviljoen en op afstand reserveer je een baan via de KNLTB Club App. Hier vind je instructievideo’s en veelgestelde vragen over de werking van de KNLTB Club App.
Download de KNLTB ClubApp via de App Store of Play Store.


Kleding en andere regels

  • Zorg dat je tennisschoenen draagt wanneer je de banen op gaat anders gaat de baan kapot.
  • Wanneer je klaar bent met tennissen moet de baan worden gesleept met het sleepnet. Dit moet ook naast de baan gebeuren anders gaat er mos langs de baan groeien en wordt de baan groen en glad. Het slepen moet in rondjes gedaan worden. Je begint aan de buitenkant en eindigt middenin.
  • Als je klaar bent met spelen ga door de deur van het hek van de baan waar je speelt, de baan af. Zo stoor je een ander niet en loop je geen risico een bal hard tegen je aan te krijgen. 
  • Laat geen rommel achter op de baan en gedraag je netjes tijdens het spelen.
  • Wil je een keer tennissen met iemand die geen lid is? Dat kan, je mag 3 x  een introducé meenemen. 
  • Competitie In het voorjaar en in het najaar wordt er competitie gespeeld. Op de jeugdcompetitiepagina vind je meer informatie. Heb je vragen over de competitie dan kun je contact opnemen met  de jeugdcommissie

Wat moet je doen bij bijzondere weersituaties?

Onze baancommissaris geeft het volgende advies:

  • Wanneer ’s zomers de banen heel droog en stoffig zijn kun je een ouder (lid) vragen om de baan even voor jullie te sproeien. Dat speelt veel lekkerder en is ook beter voor de banen. Niet zelf doen a.u.b.
  • Wanneer het heel hard heeft geregend kunnen er plassen op de banen komen te staan. Dan kun je niet tennissen. Je moet wachten tot de plassen weg zijn. Wacht minstens 20 minuten voordat je weer begint met spelen want de baan kan nog erg glad zijn. Je mag NOOIT de plassen met een sleepnet of bezem proberen weg te vegen. De baan gaat daarvan kapot en bij een volgende regenbui duurt het nog langer tot het water is weggelopen.
  • Als het heeft gevroren zijn de banen ook erg glad. Pas dan goed op voor uitglijden. Wanneer de speellijnen nog goed liggen kun je nog best spelen. Wanneer de lijnen los liggen, ga dan op een andere baan spelen en meld dat de baan stuk is bij het secretariaat:  secretariaat@zuilensetennisclub.nl .
  • Het kan voorkomen dat er extra onderhoud wordt gedaan aan de banen. Je kunt dan niet op deze baan spelen. Het net van de baan waarop onderhoud gedaan wordt hangt dan slap. Dit is een teken dat je NIET op deze baan mag spelen.

Een klacht

Heb je een klacht? Uiteraard nemen we die serieus en kun je je klacht melden.
Gaat het om een onenigheid met en ander persoon, probeer het eerst met elkaar uit te praten. Kom je er samen niet uit dan kun je contact opnemen met het secretariaat van het bestuur en het bestuur neemt snel contact met je op, Ineke van Gelder:  secretariaat@zuilensetennisclub.nl 


Heb je een vraag aan de jeugdcommissie?

Neem gerust contact op met de Jeugdcommissie via e-mail: jeugd@zuilensetennisclub.nl 

Veel tennisplezier gewenst van de jeugdcommissie!!!


Word ook lid

✔️ Voordelig lidmaatschap – korting voor nieuwe leden
✔️ Geen wachtlijst – direct lekker trainen en tennissen
✔️ Sportief, vertrouwd & informeel sinds 1925

>> Word ook lid en schrijf je in