Lente toernooi 2014

Je bedenkt het niet als je met de voorbereidingen voor de lunch bezig bent. Buiten is het kalm weer en een waterig zonnetje. Binnen sta je voor het Lentetoernooi 80 gehaktballetjes te draaien en de ketjapsaus te maken. Hond loopt in en uit, voorbode van hondenweer? Kortom nu best een lekker dagje. Nog een paar dagen dan is het zover het jaarlijkse Lady toernooi.

Elke dag verder werden de voorspellingen voor vrijdag slechter. Tis toch niet waar? Moet ons dit overkomen: een herhaling van vorig jaar?

Donderdagavond na een belrondje met de commissieleden maar 4 banen bij David Lloyd in optie genomen. Buiten slaat de regen meedogenloos tegen de ramen.

Vrijdagmorgen kwart over acht op weg naar ZTC enne ….. buiten is het droog, maar worden wel buien verwacht. Heerlijk gezellig is het om half tien, allemaal gezellig pratende vrouwen en de poule indeling wordt door Dinah bekend gemaakt. Na het afmelden van de binnenbanen kunnen we even na tienen lekker de baan op, ’t pikkelt een beetje, maar stelt niet veel voor. Tegen elven rennen …. het gaat nu wel effe heel hard regenen. Zo half twaalf kunnen we gelukkig de baan weer op. Gelukkig staat tegen half twee het koude buffet klaar, tijdens het verorberen van alle heerlijke hapjes barst het buiten los. Hoosbui met onweer en windvlagen, maar wij zitten binnen lekker te smikkelen.

Half drie beraadt door de commissie wat gaan we doen? Toch naar binnen? Het is weliswaar droog maar de banen daar heb je zwemvliezen en zwembroek voor nodig. We kijken naar alle dames. Verbazing onzerzijds. De helft zit al buiten aan een wijntje en men vertoont geen enkel initiatief tot tennis. Half vier het zonnetje gaat schijnen en iedereen zit gezellig buiten, oké jas aan, maar toch!

Als iedereen tevreden met een presentje: hardvormig lijstje met een bij aankomst gemaakte foto van zichzelf, naar huis gaat was dit wederom een dag om in te lijsten.

Op naar een net zo geslaagd toernooi volgend jaar.

Wil je ook nagenieten? Kijk dan naar de foto’s.