Jeugdcompetitie

Competitie spelen is leuk en leerzaam! Leuk en gezellig omdat je met jouw team tegen teams van andere clubs speelt. Leerzaam omdat je veel ervaring opdoet.  ZTC doet daarom mee met het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar, Tenniskids. Daarna kun je tot je 17e meedoen aan de KNLTB Junioren competitie.

Onlangs is er bij ons op het park door de KNLTB een promotiefilmpje opgenomen, samen met onze jeugd en lid Bart Boonstra, tevens presentator bij Nickelodeon. Het is een super leuk filmpje geworden: Promotiefilmpje KNLTB Tenniskids

Tenniskids en de KNLTB junioren competitie: Verslavend leuk!

Tenniskids is het KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. De kinderen worden ingedeeld op basis van hun geboortejaar: Rood: t/m 2012; Oranje: 2010-2012; Groen: 2008 t/m 2010.

Voor meer informatie: en de spelregels:  Kijk op de site Tenniskids van de KNLTB.

De KNLTB Junioren competitie bestaat in 2020 uit de:

• junioren competitie 11 t/m 14 jaar
  • junioren competitie 13 t/m 17 jaar

Voor meer informatie en de spelregels kijk je op de website van de KNLTB.

Er zijn wedstrijden in het voorjaar en het najaar.

Voorjaarscompetitie 2020 : Vanwege corona AFGELAST

KNLTB competitie 2020 (najaar):

Dit najaar hebben we 6 jeugdteams:  1 rood, 1 oranje en 2 groene teams.  En er zijn  2 junioren teams.

Onze jonge sterspelers vinden het natuurlijk geweldig als je ze komt aanmoedigen! Alle jeugdteams spelen allemaal op zondag(ochtend).

Hoe werkt het?

Elk team heeft een captain. Dit is altijd 1 van de ouders. Deze is eerste aanspreekpunt voor de tegenstanders en ook voor de Vereniging Competitie Leiding (VCL) en de Jeugdcommissie.

Bij de thuiswedstrijden van de oranje teams is er altijd iemand van de Jeugdcommissie aanwezig die de ochtend organiseert.

De groene teams en de junioren regelen alles zelf. Bij elke thuiswedstrijd vullen zij zelf de uitslagen in op het wedstrijdformulier. Voorafgaand aan de competitie ontvangt het team de wedstrijdformulieren en de groene of gele ballen van de VCL.  Lydeke Zwart van de jeugdcommissie voert de uitslagen in op de KNLTB-site.

Clubkleding: De jeugdleden die competitie spelen krijgen een shirt en broek/rokje gesponsord door Kinderparadijs Jansen en Jansen. Superchique! Deze kleding is in bruikleen, ga daar dus zorgvuldig mee om.  Stop je met de competitie, dan deze kleding teruggeven aan Marleen Goosen van de jeugdcommissie.

Speel je thuis?

Er zijn een aantal etiquettes om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park. Zo kun je het bezoekende team  gastvrij ontvangen.
  • Rood en oranje: De Jeugdcommissie is aanwezig en zorgt voor alles. Ook voor limonade en iets lekkers.
  • Groen en junioren: Deze teams regelen alles zelf. De jeugdcommissie is niet aanwezig. Het is een goede gewoonte om het bezoekende team met koffie, thee, limonade en iets lekkers (cake, koek of fruit) te ontvangen.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of andere dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig op het tennisveld: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt. Wanneer je er niet uitkomt met tellen kun je een toeschouwer aan de kant vragen voor jullie te tellen.
  • Houd het ook gezellig aan de kant: wees niet te luidruchtig, publiek bemoeit zich niet met beslissingen op de baan. De jeugd kan het prima zelf!
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen.

VRAGEN?

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Lydeke Zwart: 06 20515081.

Bekijk ook de startpagina Jeugd.