Hoe werkt de competitie & competitieregels

Op deze pagina lees je hoe de competitie werkt.
Informatie over inschrijven voor de voor- of najaarscompetitie vind je hier.

#HowTo Competitie spelen – zo werkt het

Zonder Coronamaatregelen – werkt de competitie bij ZTC zo:
Elk lid van ZTC kan competitie spelen; gedurende een aantal weken in het voorjaar en najaar wordt er tegen andere clubs gespeeld en de uitslagen hebben invloed op je KNLTB ranking – je speelniveau zichtbaar in de KNLTB -app en de KNLTB website

Competitieteams voor senioren (vanaf 17 jaar) worden naar speelniveau ingedeeld en kunnen bestaan uit alleen heren, alleen dames en mixteams. Ook voor de jeugd zijn er jongens-, meisjes- en mixteams.
Alle informatie over competitiespelen en competitievormen, vind je op de competitiepagina van de KNLTB.

Mocht je geen team hebben of niet in een vast team willen spelen, dan kun je je als invaller opgeven. Geef je naam, speelsterktes en telefoonnummer door via een e-mail naar vcl@zuilensetennisclub.nl en wij zetten je op de Invallerslijst.
Sta je op de Invallerslijst dan kunnen teams contact met je opnemen wanneer zij iemand nodig hebben.

Procedure thuis spelend team

Er wordt gespeeld met nieuwe ballen van de thuisspelende club (ballen zijn per team uitgedeeld).
De aanvoerder van de ontvangende ploeg geeft de uitslagen van de gespeelde competitiewedstrijden aan de KNLTB door, direct na de wedstrijden via de KNLTB-app of de Mijn KNLTB website.
Op de Zuilense Tennisclub pagina op de Mijn KNLTB website, vind je de actuele competitie (voor zover deze loopt) en competities waaraan in de vorige seizoenen is meegedaan.

LET OP: Bij een te late invoer (48 uur) wordt er een boete door de KNLTB in rekening gebracht aan ZTC, deze boete wordt doorberekend aan het team.

Een aantal etiquette om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

  • Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang het bezoekende team met koffie en thee en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes o.i.d. aanbiedt.
  • Zet als jeugdteam limonade klaar en ook hier is het extra gastvrij met wat fruit en ontbijtkoek of Sultana’s voor tussendoor.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt en neem geen voorbeeld aan John McEnroe.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan en hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel voor je (ook als ouder van je kind) dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.

KNLTB App met jouw ranking en wedstrijden

Op je smartphone kun je ook de Mijn KNLTB app zetten waarmee je altijd inzicht hebt in de wedstrijdprogramma’s en je eigen prestaties en als je wilt ook die van andere KNLTB spelers. Ook de prestaties van je eigen en andere competitieteams en de prestaties op toernooien, kun je raadplegen.

Op de Zuilense Tennisclub pagina in Mijn KNLTB website, vind je de actuele competitie (voor zover deze loopt) en competities waaraan in de vorige seizoenen is meegedaan.


Informatie over inschrijven voor de voor- of najaarscompetitie vind je hier.

Vragen?

De VCL (verenigingscompetitieleiding) van ZTC is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de competitie bij ZTC . De VCL-functie wordt vervuld door Jeroen Hermans en Marloes Wouters.

Je kunt contact opnemen via e-mail: vcl@zuilensetennisclub.nl 

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl