Corona-Tennisregels bij ZTC

De versoepeling van de regels per 1 juli betekent dat evenementen, competities en toernooien weer mogelijk zijn en toeschouwers weer welkom zijn. Tennis voor iedereen dus, op en rond de baan. En met de opening van het clubhuis en terras brengen we de gezelligheid weer terug op het park.

Op deze pagina vind je de Corona-regels voor tennis bij ZTC, inclusief tossen, wedstrijden en toernooien.
Bekijk hier de Corona-regels voor het ZTC clubhuis en terras.

Voorwaarden om te tennissen bij ZTC

• Een baan moet gereserveerd worden via de KNLTB-App of het afhangbord op de club, om vrij te tennissen, ook de jeugd – zie de afhangregels onderin deze pagina.
  • Een toezichthouder voor jeugd is niet meer nodig.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben op de baan. Tijdens trainingen en in het spel bij wedstrijden hoeft geen 1,5 meter afstand te worden gehouden. Dus in een rally bij een dubbel geldt de 1.5 meter afstand niet, maar een high five en handen schudden doen we nog even niet.
  • Bij trainingen is er geen maximum aantal spelers per baan meer. De leraar houdt altijd 1.5 meter afstand tot de leerlingen.
  • Voorafgaand en na afloop van het tennissen moeten spelers van 18 jaar en ouder wél 1,5 meter afstand tot elkaar te houden, zoals in het clubhuis en terras die ook per 1 juli weer open mogen.
  • De kleedkamers en douches blijven voorlopig gesloten.

Tossen, wedstrijden en toernooien

• Per 1 juli zijn wedstrijden, toernooien en evenementen weer toegestaan. Hierbij mag publiek aanwezig zijn.
  • Daarbij geldt dat toeschouwers 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Houde de bordjes aan die voor toeschouwers gelden langs de kant.
  • Buiten mogen maximaal 250 toeschouwers bijeen zijn. Dit is exclusief spelers/trainers op de baan, vrijwilligers en medewerkers.
  • Tossen kan weer op de reguliere wijze (reserveren vooraf is niet nodig) – houd wel 1,5 meter afstand aan de kant.

Daarnaast dienen de hygiëneregels van het RIVM gevolgd te worden:

• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand (uitzondering tijdens het sporten).
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Uitgebreide informatie over de maatregelen staan in het Algemeen Sportprotocol van NOC*NSF.

Reserveren van een baan – afhangen

Via de KNLTB ClubApp kun je maximaal 2 dagen vooruit reserveren; je kunt je medespelers dan selecteren uit de ledenlijst in de ClubApp: zij ontvangen daarover een e-mail.
Via het afhangbord in het clubhuis kan ook weer afgehangen worden. Dan kun je alleen een baan afhangen voor direct spelen en hiervoor heb je de KNLTB spelerspas(sen) van je medespeler(s) nodig. Je krijgt de eerste vrije baan toegewezen.

Heb je registreer- of inlogproblemen of wil je uitleg over hoe je een baan reserveert met de KNLTB ClubApp, hier vind je meer informatie over de KNLTB ClubApp – Kom je er niet uit, mail dan naar het secretariaat en we proberen je snel verder te helpen.

De afhangregels die gelden per ZTC lid – ook de jeugd

• Alleen op de reguliere openingstijden van ons park kan er getennist en afgehangen worden: van 8:00-23:00 uur
  • 2 dagen van te voren kan er worden afgehangen
  • Bij afhangen geldt dat je per keer 30 minuten speeltijd krijgt bij een enkelspel (2 personen) en 45 minuten bij een dubbelspel (3 of 4 personen).
  • Per dag kun je maximaal twee keer afhangen en per week maximaal tien keer, waarvan maximaal zes keer op maandag t/m vrijdag na 17:00 uur. Hierbij maakt het geen verschil of je dat via de ClubApp of via het afhangbord in het clubhuis doet.
  • De jeugd kan op maandag t/m vrijdag alleen tot 19:00 uur afhangen en in het weekend de hele dag en avond.
  • Als je speelt en na jou is er niet afgehangen, dan kun je op de baan doorspelen totdat er een volgende persoon komt die de baan heeft gereserveerd.
  • Voorlopig blijft het nog toegestaan om via de ClubApp twee keer aansluitend achter elkaar af te hangen. (Mogelijk gaan we dat in de toekomst wel veranderen.)

Heb je vragen over de tennisregels, mail naar secretariaat@zuilensetennisclub.nl.

Bekijk hier de Corona-regels voor het ZTC clubhuis en terras.
Lees hier over het draaien van je bardienst in coronatijd en hoe je je inschrijft.