Corona en tennisregels

Tennisregels algemeen

Om te spelen op een baan is reserveren, afhangen, verplicht. Dit kan eenvoudig via de KNLTB app.

Bent je de laatste, of bijna de laatste op het park?
Vergeet niet om naast het uit doen van het (baan)licht, het paviljoen na te lopen voor open ramen en deuren (sluit deze als er iets open staat), en het paviljoen goed af te sluiten.
Sluit ook het toegangshek van het park achter je.
Controleer alsjeblieft of alles goed dicht zit.

Uitgebreide uitleg en verdere tennisregels die voor het tennissen bij ZTC gelden, vind je hier.

Coronaregels

Bij de regels die voor ZTC gelden, houden we de landelijke regels aan.

UPDATE 28 Mei 2021 – vanaf 5 juni extra versoepelingen

Onderstaande regels voor tennis gelden in ieder geval tot 30 juni.
Bekijk de uitgebreide veelgestelde vragen op de KNLTB site voor een volledig overzicht.

Tennisregels per 5 juni

• Afhangen via de KNLTB ClubApp blijft verplicht voor vrij spelen.
  • Vanaf 5 juni is tijdens het tennissen de 1.5 meter afstand niet meer nodig.
  • Interne competitie, clubkampioenschappen, interne toernooien, tossen en laddercompetitie zijn toegestaan
    Jeugd en volwassenen mogen onderlinge wedstrijden met spelers van de eigen vereniging (interne competities, clubkampioenschappen, toss en laddercompetitie) spelen.
    Het advies is om altijd vooraf een speelafspraak te maken en een baan te reserveren. Wachten naast de baan is niet toegestaan. Het advies is om deze interne wedstrijden zo te organiseren dat spelers direct de baan op kunnen, er geen wachttijden ontstaan en ze na het spelen het park ook weer direct kunnen verlaten (indien ze geen gebruik maken van de horeca).
  • Cluboverstijgende wedstrijden zoals competities en toernooien zijn alleen toegestaan voor de jeugd t/m 17 jaar, niet voor volwassenen.
  • Publiek is nog steeds niet toegestaan
    Ook niet bij jeugdtrainingen en de jeugdcompetitie, met uitzondering van begeleiders van een competitieteam
  • Douches en kleedkamers mogen weer worden gebruikt vanaf 5 juni
  • De voorjaarscompetitie is verplaatst naar het najaar

Regels voor clubhuis en terras per 5 juni

Vanaf 5 juni 2021 mogen clubhuizen en buitenterrassen op sportlocaties open van 6.00 uur tot 22.00
uur. Voor ZTC geldt dat de bar per 7 juni open is van ma t/m donderdag van 19:00-22:00 uur en tijdens de competitie van de jeugd in een aantal weekenden.
>> Schrijf je in voor de bardiensten via de KNLTB ClubApp

Verder gelden de onder onderstaande voorwaarden voor paviljoen en terras:

• Maximaal 50 personen per ruimte
  • Maximaal 4 personen aan een tafel op 1,5 meter afstand. Tenzij dit mensen zijn uit eenzelfde
    huishouden.
  • Een reservering is verplicht (vooraf of ter plekke) (NB. dit kan een baanreservering, les of
    wedstrijd zijn).
  • Personen moeten een vaste zitplaats hebben (volgens de 1.5 meter regels). Zorg daarom dat
    iedereen in het clubhuis of op het terras een plek toegewezen krijgt. Zitplaatsen aan de bar is
    niet toegestaan.
  • Het is verplicht gasten te vragen zich te registreren zodat de GGD een grondig bron- en
    contactonderzoek kan doen in het geval van een besmetting.
  • De vragen van de corona-gezondheidscheck moeten zijn gesteld.
  • In binnenruimtes is het dragen van een mondkapje verplicht – uitgezonderd wanneer er aan een tafeltje is plaatsgenomen

Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je op de KNLTB site – Veelgestelde vragen.

Ook blijven de  hygi├źneregels van het RIVM gelden:

• Heb je klachten zoals koorts of griepachtige verschijnselen? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Mocht je vragen hebben over de regels bij ZTC, neem contact op via secretariaat@zuilensetennisclub.nl