Corona en tennisregels

Tennisregels algemeen

Om te spelen op een baan is reserveren, afhangen, verplicht. Dit kan eenvoudig via de KNLTB app.

Bent je de laatste, of bijna de laatste op het park?
Vergeet niet om naast het uit doen van het (baan)licht, het paviljoen na te lopen voor open ramen en deuren (sluit deze als er iets open staat), en het paviljoen goed af te sluiten.
Sluit ook het toegangshek van het park achter je.
Controleer alsjeblieft of alles goed dicht zit.

Uitgebreide uitleg en verdere tennisregels die voor het tennissen bij ZTC gelden, vind je hier.

Coronaregels

Bij de regels die voor ZTC gelden, houden we de landelijke regels aan.

UPDATE 23 Maart 2021
Onderstaande regels gelden in ieder geval tot en met 20 april.
Vanaf 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan!
Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

Vanaf 1 april is de avondklok een uur langer, tot 22:00 uur.

De start van de competitie is verder uitgesteld tot juni.
Op de competitiepagina vind je hier meer informatie over.

• Voor trainingen met volwassenen vanaf 26 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1.5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.
  • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen wedstrijden gespeeld, ook geen toss of ladder.
  • Publiek is niet toegestaan.
  • Het paviljoen, kleedkamers en douches zijn dicht – alleen het toilet kan gebruikt worden wanneer noodzakelijk.
  • Het is niet toegestaan op het park aanwezig te zijn zonder reservering van een baan, online afhangen blijft verplicht.

Kijk hier voor uitgebreide informatie over de lockdown. De specifieke maatregelen in de sport zijn hier te vinden.

Een overzicht van de veelgestelde vragen en antwoorden omtrent verenigingen, spelers, leraren, competities en toernooien en ander activiteiten vind je op de KNLTB site – Veelgestelde vragen.

Verder blijven de  hygiëneregels van het RIVM gelden:

• Heb je klachten zoals koorts of griepachtige verschijnselen? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Mocht je vragen hebben over de regels bij ZTC, neem contact op via secretariaat@zuilensetennisclub.nl