Corona en tennisregels

Tennisregels algemeen

Om te spelen op een baan is reserveren, afhangen, verplicht. Dit kan eenvoudig via de KNLTB app.

Bent je de laatste, of bijna de laatste op het park?
Vergeet niet om naast het uit doen van het (baan)licht, het paviljoen na te lopen voor open ramen en deuren (sluit deze als er iets open staat), en het paviljoen goed af te sluiten.
Sluit ook het toegangshek van het park achter je.
Controleer alsjeblieft of alles goed dicht zit.

Uitgebreide uitleg en verdere tennisregels die voor het tennissen bij ZTC gelden, vind je hier.

Coronaregels

Bij de regels die voor ZTC gelden, houden we de landelijke regels aan.

Belangrijkste wijziging m.i.v. 19 december– Harde lockdown

Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Update 22 december
Helaas is de interpretatie van de maatregelen m.b.t. de mogelijkheid om te sporten in tweetallen dinsdagavond gewijzigd en aangescherpt. De Vereniging van Sport en Gemeenten (VSG) heeft na overleg met VWS, NOC*NSF en Platform Ondernemers in Sport middels een brief aan gemeenten laten weten dat dubbelen niet is toegestaan. Dat heeft ook consequenties voor trainingen. Wij vinden dit jammer, want tennis en padel buiten kan veilig op 1.5 meter afstand. Wat mag wel?

• Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.
  • Voor trainingen geldt maximaal 2 volwassenen (excl. trainer); meerdere groepen van 2 volwassenen mogen op dezelfde locatie trainen, zolang de groepen duidelijk zichtbaar met 1.5 meter afstand gescheiden zijn, bijvoorbeeld 2 spelers per baan. De groepen mogen niet gemengd worden. Een leraar mag van tweetal naar tweetal gaan en aanwijzingen geven, maar niet alle tweetallen in één keer instructies geven.
  • Wedstrijden vanaf 18 jaar zijn alleen voorbehouden aan de topsport – dus geen competitie, toss of toenooien.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen buiten sporten (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Het paviljoen sluit volledig en is alleen nog toegankelijk voor het toilet

De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.
Op de KNLTB site vind je meer informatie.

Coronatoegangsbewijs controle – geldt niet in de harde lockdown

Alleen wanneer iemand in ons paviljoen wil verblijven – zitten in het paviljoen of aan de bar blijven staan om een drankje te nuttigen – is er een controle nodig. Voor het buiten op het terras zitten, een drankje bestellen aan de bar, even naar het toilet of je omkleden – geldt geen coronatoegangsbewijs-controle.

Dat betekent concreet dat zodra er iemand binnen wil gaan zitten, de bardienst controleert.

• Om eenvoudig de controle op coronatoegangsbewijzen uit te voeren is de app ‘CoronaCheck Scanner’ beschikbaar. Zie: https://coronacheck.nl/nl/scanner/
    Als je bardienst hebt, kun je de CoronaCheck scanner op je eigen telefoon installeren en gebruiken.
  • De check van het coronatoegangsbewijs kan bij de ingang gedaan worden, maar mag ook gedaan worden wanneer de persoon in het horeca gedeelte plaats neemt.

Als je bardienst hebt, of als thuisspelende ploeg achter de bar staat, kan het dus voorkomen dat je een controle moet doen. Vervelend, maar het gaat om ieders gezondheid. Bovendien is het verplicht gesteld door de overheid, we houden als ZTC de regels aan. Probeer er met elkaar uit te komen wanneer er geen coronatoegangsbewijs kan worden overlegd, maar iemand wil toch in het paviljoen verblijven.
Heb je vragen of kom je er niet uit, bel me gerust: Anouschka Scholten 06 3434 9649

Ook blijven de  hygiëneregels van het RIVM gelden:

• Heb je klachten zoals koorts of griepachtige verschijnselen? Blijf thuis en laat je testen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Vermijd drukte.
  • Was vaak je handen.

Mocht je vragen hebben over de regels bij ZTC, neem contact op via secretariaat@zuilensetennisclub.nl