Corona clubhuis- en terrasregels

Voor alle ZTC-leden
Vanaf 1 juli mag en kan de bar op de club weer open! Dat is goed nieuws, zowel voor de club als voor de leden. Maar de voorwaarde (lees: verplichting) vanuit de overheid en KNLTB is dat er een coronaprotocol wordt opgesteld én dat dit protocol wordt nageleefd.
De regels van dit protocol vind je hieronder, aan ons allemaal om hierbij te helpen zodat we de rest van het seizoen toch een drankje op de club kunnen drinken.

Voor het tennissen gelden andere regels. Hier vind je de ZTC Corona-regels voor het tennissen, inclusief tossen, wedstrijden en toernooien.
Lees hier over het draaien van je bardienst in coronatijd en hoe je je inschrijft.


De Corona-regels voor clubhuis en terras bij ZTC

 • Blijf thuis als je koorts hebt of griepachtige verschijnselen – neem geen risico
 • Houd altijd 1,5 meter afstand tot anderen
 • Iedereen moet dit protocol kennen en naleven
 • Ontsmet je handen bij de ingang van het clubhuis zoals dat in de horeca en winkels ook gevraagd wordt
 • In het clubhuis:
  • Bij binnenkomst- verplicht handen reinigen met de hygiène zeep die er staat.
  • Maximaal 12 zitplekken en geen barkrukken aan de bar
  • Bier is alleen in flesjes verkrijgbaar. Er is verder een beperkt assortiment.
  • Niet zitten aan de bar. Deze is ingericht als bestel- en afrekenplek voor maximaal 1 persoon
  • Voor de bar is op 0,5 meter tape aangebracht als afstandslijn tot de bar zodat iedereen 1,5 meter afstand houdt tot degene die bardienst heeft
  • Stoelen en tafels staan op 1,5 meter afstand – als je zelf gaat zitten, houd zelf 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Als er bardienst is, zijn de toiletten bereikbaar via de zijdeur langs baan 1
  • De bardienst stopt om 23:00 uur.
 • Buiten op het terras:
  • Maximaal 20 zitplekken aan de ronde tafels en 12 plekken aan de lange houten picknick tafels (let op: 1,5 meter afstand houden).
   Dus voor beide soorten tafels geldt: maximaal 4 personen per tafel met steeds 1,5 meter onderlinge afstand.

Naleving van de ZTC Corona regels

Wij doen een beroep op alle leden om jezelf op de hoogte te stellen van het protocol en dit na te leven. Deze regels gelden vanaf 1 juli. Vanaf 28 augustus starten de clubkampioenschappen en beging september gaat de najaarscompetitie van start en zal het zeker drukker worden. We zullen tegen die tijd dan ook bekijken of we de geldende coronaregels moeten herzien.
Als blijkt dat deze regels verbeteringen behoeven, zullen we dit uiteraard direct doorvoeren en alle leden hiervan op de hoogte stellen.

Naast de standaard corona maatregelen als: thuis blijven bij koorts of verkoudheidsklachten, geen handen schudden en niezen in de elleboog, niet komen als je verkouden, niet lekker bent, geen handen schudden, etc hebben we een aantal extra maatregelen getroffen:

 1. Vaste indeling tafels en stoelen
  Er is een indeling van zowel het terras als de kantine gemaakt. Dit vormt de basis voor het protocol en hierin hebben we rekening gehouden met de 1,5 meter afstand. De indeling is opgehangen in de kantine – houd deze indeling aan.
  .
 2. Lopen en elkaar tegenkomen – max. 1 persoon aan de bar
  Om routes te voorkomen hebben we besloten maximaal 1 persoon tegelijk aan de bar toe te staan om te bestellen en af te rekenen. Kijk dus eventjes of er al iemand aan de bar staat voordat je wilt gaan bestellen of afrekenen. Ook hebben we de barkrukken bij de bar weggehaald en vragen jullie niet te gaan hangen aan de bar.
  ,
 3. Vermijd toiletgebruik
  We willen je ook vragen om de aanloop naar de toiletten laag te houden. Vul dus bijvoorbeeld je bidon al thuis. Mocht je toch willen bijvullen, doe dit via het kraantje bij de toiletten. De toiletten zijn bereikbaar via de zijdeur langs baan 1. De kleedkamers zijn nog altijd niet in gebruik. Vanuit de kantine mag je wel direct naar het toilet lopen.
  .
 4. De kantine is ingericht voor maximaal 12 personen exclusief de bardienst draaier.
  Er is 1,5 meter streep langs de bar gelegd zodat je netjes afstand tot de bardienst draaier kunt houden. Er zijn 3 ronde tafels met ieder 4 stoelen neergezet. Op het terras staan 5 ronde tafels met ieder 4 stoelen. Ook staan de picknicktafels op het terras. Iedereen kan hier aanschuiven maar houd rekening met de 1,5 meter afstand.
  .
 5. Beperkt assortiment
  Om de bardienstdraaier te beschermen werken we voorlopig met een beperkt assortiment (o.a. voorlopig geen tapbier en snacks en broodjes).

Hier vind je de ZTC Corona-regels voor het tennissen, inclusief tossen, wedstrijden en toernooien.
Lees hier over het draaien van je bardienst in coronatijd en hoe je je inschrijft.