Competitie

Alles over het inschrijven voor de voorjaars- of najaarscompetitie vind je op deze pagina.
Wil je informatie over hoe competitiespelen werkt? Via deze link vind je informatie over hoe de competitie werkt en competitieregels.

Voorjaarscompetitie 2024
Indeling KNLTB Voorjaarscompetitie is bekend! Op woensdag 27 maart van 19.00 – 20.00 uur kunnen alle teamcaptains of ander teamlid tennisballen ophalen voor de competitie. We laten geen tennisballen in de kantine staan. Nieuwe teams krijgen ook uitleg over de teambardienst tijdens de competitie.

Voorjaarscompetitie

De voorjaarscompetitie start begin april en loopt tot begin juni. Vanuit ZTC faciliteren we alleen de vrijdagavond, zaterdag en zondag competitie. Vrijdagavond bestaat uit 5 speelrondes, zaterdag en zondag uit 7 speelrondes. Bekijk hier alle speeldata en competitieaanbod regionaal, landelijk voor de voorjaarscompetitie van 2024.

NIEUW – ook competitie in de 8/9
Op vrijdagavond en zondag is er nu ook competitie voor beginnende spelers (8/9)!  Deze 8/9 competitie is voor beginners en spelers met (enige) wedstrijdervaring. In deze competitie worden per wedstrijddag 2 dubbels in iedere samenstelling (DD/HD/GD) gespeeld met speelvorm compact 40-40 winnende punt.
Op vrijdagavond wordt voor alle teams voortaan om de week gespeeld: GD-teams en de nieuwe 8/9 teams de ene week, HD- en DD teams de andere week. Voor elk vrijdagavond team zijn 5 speelavonden.

Geef je op!
Opgeven verloopt via het inschrijfformulier zodra dit mogelijk is (zie bovenin deze pagina). Ook wordt dit gecommuniceerd via de nieuwsbrief.

Inschrijven kan als volgt:

• per team
  • als speler op zoek naar een team
  • als reservespeler

Gezien het grote aantal nieuwe leden, verwachten we een groot aantal inschrijvingen. We willen zoveel mogelijk geïnteresseerden de gelegenheid bieden om competitie te spelen. Daarom vragen we je bij de inschrijving ook een 2e keuze op te geven. Helaas kunnen we dit jaar niet garanderen dat we iedereen kunnen plaatsen. Hiervoor vragen we nu alvast jullie sportieve begrip.

Competitiebijdrage

De competitiebijdrage wordt door de teamcaptain geïncasseerd.  Elk team krijgt voor de competitie blikken tennisballen voor de thuiswedstrijden.  Op vrijdag zijn er 5 speeldagen en op zaterdag en zondag 7 speeldagen.

De hoogte van de competitiebijdrage per team is daarom afhankelijk per onderdeel en op welke dag je speelt.  Dit zal voor dit jaar als volgt zijn:

• Voorjaarscompetitie:  70 – 135 euro
  • Najaarscompetitie:  70 – 100 euro

Zijn er vragen: stel die via de mail vcl@zuilensetennisclub.nl.
Wij hebben er alweer zin in en hopen jullie ook!

Najaarscompetitie

De najaarscompetitie bestaat uit 5 speelrondes en start half september tot met half oktober. Vanuit ZTC faciliteren we de vrijdagavond, zaterdag en zondag competitie. Klik hier voor alle speeldata voor de najaarscompetitie van 2024.

Vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld en de beperkte baancapaciteit zal 8&9 Tennis in het najaar NIET op vrijdagavond wordt aangeboden. Op de site van de KNLTB vind je hier meer informatie over.

Wil je infomatie over hoe competitiespelen werkt?

Vragen?

De VCL (verenigingscompetitieleiding) van ZTC is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de competitie bij ZTC . De VCL-functie wordt vervuld door Jeroen Hermans en Marloes Wouters.

Je kunt contact opnemen via e-mail: vcl@zuilensetennisclub.nl

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl