** Wegens het coronavirus is de competitiestart uitgesteld **
De KNLTB Voorjaarscompetitie voor senioren en junioren start met de eerste speeldagen in het weekend van 9 en 10 mei. Concreet houdt dit in dat speelronde 1, 2, 3 en 4 worden uitgesteld en worden gespeeld na speelronde 5, 6 en 7. Er wordt dus gespeeld in zeven opeenvolgende weken. Zodra vanuit het RIVM en NOC*NSF groen licht wordt gegeven voor het hervatten van de wedstrijden, past de KNLTB de speeldata aan en zijn ze zichtbaar op MijnKNLTB.

Voor de Rode en Oranje competitie (Kia Tenniskids) geldt dat de teams starten op zondag 17 mei. Teams beginnen op deze datum, zoals gepland, aan de tweede periode met speelronde 1, 2, 3 en 4. Daarna spelen zij nog speelronde 2 en 3 van de eerste periode. De andere twee speeldagen komen te vervallen. De kinderen die meedoen aan de Groene competitie beginnen op zondag 10 mei aan hun competitie. Zij starten met speelronde 4, 5, 6 en 7 en spelen daarna speelronde 1, 2 en 3.

Meer over de verlate start van de competitie en de maatregegelen, vind je op de KNLTB website: https://www.knltb.nl/nieuws/
***

Elk lid van ZTC kan competitie spelen; gedurende een aantal weken in het voorjaar en najaar wordt er tegen andere clubs gespeeld en de uitslagen hebben invloed op je KNLTB ranking – je speelniveau zichtbaar in de KNLTB -app en de KNLTB website: mijnknltb.toernooi.nl  .

Competitieteams worden naar speelniveau ingedeeld en kunnen bestaan uit alleen heren, alleen dames en mixteams. Ook voor de jeugd zijn er jongens-, meisjes- en mixteams, zie hier voor meer informatie over de jeugdcompetitie.
Voor de regio Utrecht vind je hier alle competitievormen op rij.

Voorjaarscompetitie 2020

De speeldata voorjaarscompetitie 2020, is uitgesteld wegens het coronavirus
De indeling van de KNLTB Voorjaarscompetitie en de Kia Tenniskids competitie is daarom ook nog niet vastgesteld.

• Teams en teamnummers
    ZTC heeft de volgende teams ingeschreven staan voor dit voorjaar 2020: Zodra beschikbaar gepubliceerd
  • Baanschema thuisspelende teams
    Zodra beschikbaar gepubliceerd
  • Bardienstschema
    Elk competitieteam vervult één bardienstdag- of avond wanneer andere competitieteams thuisspelen.
    De indeling voor het voorjaar 2020: Zodra beschikbaar gepubliceerd

Invallerslijst

Mocht je geen team hebben of niet in een vast team willen spelen, dan kun je je als invaller opgeven. Geef je naam, speelsterktes en telefoonnummer door via een e-mail naar vcl@zuilensetennisclub.nl en wij zetten je op de Invallerslijst.
Sta je op de Invallerslijst dan kunnen teams contact met je opnemen wanneer zij iemand nodig hebben.

Procedure thuis spelend team

Er wordt gespeeld met nieuwe ballen van de thuisspelende club (ballen zijn per team uitgedeeld).
De aanvoerder van de ontvangende ploeg geeft de uitslagen van de gespeelde competitiewedstrijden aan de KNLTB door, direct na de wedstrijden via de KNLTB-app of de KNLTB website: mijnknltb.toernooi.nl
Bij een te late invoer (48 uur) wordt er een boete door de KNLTB in rekening gebracht aan ZTC, deze boete wordt doorberekend aan het team.

Een aantal etiquette om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang het bezoekende team met koffie en thee en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes o.i.d. aanbiedt.
  • Zet als jeugdteam limonade klaar en ook hier is het extra gastvrij met wat fruit en ontbijtkoek of Sultana’s voor tussendoor.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt en neem geen voorbeeld aan John McEnroe.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan en hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel voor je (ook als ouder van je kind) dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen

Wedstrijdregels competitie van de KNLTB

.

KNLTB App met jouw ranking en wedstrijden

Op je smartphone kun je ook de Mijn KNLTB app zetten waarmee je altijd inzicht hebt in de wedstrijdprogramma’s en je eigen prestaties en als je wilt ook die van andere KNLTB spelers. Ook de prestaties van je eigen en andere competitieteams en de prestaties op toernooien, kun je raadplegen.

Vragen?

De VCL (verenigingscompetitieleiding) van ZTC is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de competitie bij ZTC . De VCL-functie wordt gaandeweg het seizoen 2020 overgenomen van Jan-Willem Rackwitsz door Ward de Meulemeester en Marian de Wit.

Je kunt contact opnemen via e-mail: vcl@zuilensetennisclub.nl

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Henk Bongers: 06 4472 3647