Inschrijven voor najaarscompetitie voor 22 juni!

De captains van de voorjaarscompetitie hebben al een mail ontvangen, de voorjaarscompetitie is verschoven naar het najaar en de VCL (verenigingscompetitieleider) moet uiterlijk 21 Juni bericht hebben van de teams die zich opgeven, om de teams te kunnen inschrijven.

De opzet van deze najaarscompetitie zal nagenoeg gelijk zijn aan het voorjaar – bijv. de Mix op zondag heeft 8 wedstrijden i.p.v. 5 wat normaal is in het najaar. De enige verandering is de vrijdagavondcompetitie. Deze wedstrijden worden op tijd gespeeld, dit betekent dat er per wedstrijd één uur getennist wordt.

Niet opgegeven in het voorjaar – wel meedoen met najaar

Van teams die zich nog niet hadden ingeschreven voor het voorjaar, maar wel graag het najaar willen spelen ontvangt de VCL graag 1 e-mail per team met daarin jullie namen, bondsnummers, speelsterkte, de competitie waarvoor jullie je op willen geven én een 2e keuze. Opgeven kan alleen als compleet team en vermeldt altijd een 2e keuze.
Opgeven gebeurt via een e-mail naar vcl@zuilensetennisclub.nl.

Teams die zich al hadden opgegeven in het voorjaar

Voor de teams die zich al hadden ingeschreven in het voorjaar, moet de VCL weten of jullie in het najaar ook willen spelen. De teams zijn nu allemaal nog ingeschreven. Dus captains graag even een mailtje of je je team ingeschreven wil laten voor dit najaar of niet – je hebt dit verzoek al in de mail ontvangen, dus even een reply daarop.

Dus wil je je als nieuw team aanmelden, of als ingeschreven team van het voorjaar, ook meedoen in het najaar >> geef het door VÓÓR 22 Juni!

Invallerslijst
Heb je nog geen team, maar wil je wel competitie spelen? Schrijf je dan in voor de invallerslijst.
Geef hiervoor je naam en speelsterkte door via de mail vcl@zuilensetennisclub.nl.

Competitiesoorten (aanbod) en Speeldata 2020

Op de KNLTB site vind je alle informatie over de KNLTB 2020 competitie
Voor de regio Utrecht geldt het volgende competitieaanbod:

En de volgende competitiedata voor 2020:

Hoe werkt de competitie

Elk lid van ZTC kan competitie spelen; gedurende een aantal weken in het voorjaar en najaar wordt er tegen andere clubs gespeeld en de uitslagen hebben invloed op je KNLTB ranking – je speelniveau zichtbaar in de KNLTB -app en de KNLTB website: mijnknltb.toernooi.nl  .

Competitieteams worden naar speelniveau ingedeeld en kunnen bestaan uit alleen heren, alleen dames en mixteams. Ook voor de jeugd zijn er jongens-, meisjes- en mixteams, zie hier voor meer informatie over de jeugdcompetitie.
Voor de regio Utrecht vind je hier alle competitievormen op rij.

Invallerslijst

Mocht je geen team hebben of niet in een vast team willen spelen, dan kun je je als invaller opgeven. Geef je naam, speelsterktes en telefoonnummer door via een e-mail naar vcl@zuilensetennisclub.nl en wij zetten je op de Invallerslijst.
Sta je op de Invallerslijst dan kunnen teams contact met je opnemen wanneer zij iemand nodig hebben.

Procedure thuis spelend team

Er wordt gespeeld met nieuwe ballen van de thuisspelende club (ballen zijn per team uitgedeeld).
De aanvoerder van de ontvangende ploeg geeft de uitslagen van de gespeelde competitiewedstrijden aan de KNLTB door, direct na de wedstrijden via de KNLTB-app of de KNLTB website: mijnknltb.toernooi.nl
Bij een te late invoer (48 uur) wordt er een boete door de KNLTB in rekening gebracht aan ZTC, deze boete wordt doorberekend aan het team.

Een aantal etiquette om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang het bezoekende team met koffie en thee en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes o.i.d. aanbiedt.
  • Zet als jeugdteam limonade klaar en ook hier is het extra gastvrij met wat fruit en ontbijtkoek of Sultana’s voor tussendoor.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt en neem geen voorbeeld aan John McEnroe.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan en hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel voor je (ook als ouder van je kind) dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen

Wedstrijdregels competitie van de KNLTB

.

KNLTB App met jouw ranking en wedstrijden

Op je smartphone kun je ook de Mijn KNLTB app zetten waarmee je altijd inzicht hebt in de wedstrijdprogramma’s en je eigen prestaties en als je wilt ook die van andere KNLTB spelers. Ook de prestaties van je eigen en andere competitieteams en de prestaties op toernooien, kun je raadplegen.

Vragen?

De VCL (verenigingscompetitieleiding) van ZTC is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de competitie bij ZTC . De VCL-functie wordt gaandeweg het seizoen 2020 overgenomen van Jan-Willem Rackwitsz door Ward de Meulemeester en Marian de Wit.

Je kunt contact opnemen via e-mail: vcl@zuilensetennisclub.nl

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Henk Bongers: 06 4472 3647