Competitie

Najaarscompetitie 2022 – inschrijven kan t/m do 9 juni

De inschrijving voor de senioren najaarscompetitie 2022 is geopend. Vanuit ZTC faciliteren we de vrijdagavond, zaterdag en zondag competitie. De Najaarscompetitie 2022 start half september en loopt tot en met half oktober. Klik hier voor alle speeldata.

Dit jaar bestaat voor het eerst uit 5 speelrondes in plaats van de oorspronkelijke 7. 
Vanwege de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld en de beperkte baancapaciteit zal 8&9 Tennis in het najaar NIET op vrijdagavond wordt aangeboden. Op de site van de KNLTB vind je hier meer informatie over.


Geef je op via het inschrijfformulier
Wil je je als bestaand of nieuw competitieteam opgeven: vul dit formulier als captain in voor het hele team. 
Ben je als nieuwe speler op zoek naar een team of wil je je als reservespeler opgeven, doe dat ook via dit formulier.

👉  Inschrijfformulier Najaarscompetitie 2022

De inschrijving sluit op Donderdag 9 juni!

De competitiebijdrage zal via de captain worden geïncasseerd. De hoogte van de bijdrage moet nog worden vastgesteld. De kosten voor 2021 waren EUR 115,00 voor teams die 4 singles spelen en EUR 80,00 voor teams die minder dan 4 singles spelen.

Gezien het grote aantal nieuwe leden, verwachten we een groot aantal inschrijvingen. We willen zoveel mogelijk geïnteresseerden de gelegenheid bieden om competitie te spelen. Daarom vragen we je bij de inschrijving ook een 2e keuze op te geven. Als je in jouw team nog een plekje vrij hebt, geef dit dan aan. Dan krijg je bonuspunten om te worden ingeschreven!

Zijn er vragen, stel ze via de mail vcl@zuilensetennisclub.nl.
Wij hebben er alweer zin in en hopen jullie ook!

Sportieve Zuilense groet,
Tom & Ward

– Competitieaanbod Utrecht najaar 2022

– Speeldata najaarscompetitie 2022


Voorjaarscompetitie

Vanuit ZTC faciliteren we alleen de vrijdagavond, zaterdag en zondag competitie.

NIEUW – ook competitie in de 8/9
Op vrijdagavond is er nu ook competitie voor beginnende spelers (8/9)!  Deze 8/9 competitie is voor beginners en spelers met (enige) wedstrijdervaring. In deze competitie worden om de week 2 dubbels in iedere samenstelling (DD/HD/GD) gespeeld met speelvorm compact 40-40 winnende punt. 
De vrijdagavond wordt voor alle teams voortaan om de week gespeeld: GD-teams en de nieuwe 8/9 teams de ene week, HD- en DD teams de andere week. Voor elk vrijdagavond team zijn 5 speelavonden.


Geef je op
Opgeven verloopt via het inschrijfformulier zodra dit mogelijk is.

  • per team
  • individueel

Voor de teams ontvangen we graag één email voor het hele team. De persoon die een team opgeeft wordt aangemerkt als captain tenzij anders in de e-mail is aangegeven. De competitiebijdrage zal via de captain worden geïncasseerd. De hoogte van de bijdrage moet nog worden vastgesteld. De kosten voor 2021 waren EUR 115,00 voor teams die 4 singles spelen en EUR 80,00 voor teams die minder dan 4 singles spelen.

Vermeld in de email voor het opgeven van een team:

  • Jullie namen, bondsnummers, speelsterktes, de competitie waarvoor jullie je op willen geven én een 2e keuze.
  • Heb je nog een extra plekje vrij, of is je team incompleet – meld dit ook


Heb je nog geen team, maar wil je wel heel graag spelen: geef je dan ook op! 
Dan gaan we bekijken of we een team met jou kunnen samenstellen of aanvullen. Vermeld in de email jouw naam, bondsnummer en de competitie(s) waarvoor je interesse hebt of de dag waarop je graag zou willen spelen.

Gezien het grote aantal nieuwe leden, verwachten we een groot aantal inschrijvingen. We willen zoveel mogelijk geïnteresseerden de gelegenheid bieden om competitie te spelen. Maar we kunnen dit jaar helaas niet garanderen dat we iedereen kunnen plaatsen. Hiervoor vragen we nu alvast jullie sportieve begrip. Als je in jouw team nog een plekje vrij hebt, geef dit dan aan. Dan krijg je bonuspunten om te worden ingeschreven!

Zijn er vragen, stel die via de mail vcl@zuilensetennisclub.nl.

Sportieve Zuilense groet,
Tom & Ward


Hoe werkt de competitie

Zonder Coronamaatregelen – werkt de competitie bij ZTC zo:
Elk lid van ZTC kan competitie spelen; gedurende een aantal weken in het voorjaar en najaar wordt er tegen andere clubs gespeeld en de uitslagen hebben invloed op je KNLTB ranking – je speelniveau zichtbaar in de KNLTB -app en de KNLTB website

Competitieteams voor senioren (vanaf 17 jaar) worden naar speelniveau ingedeeld en kunnen bestaan uit alleen heren, alleen dames en mixteams. Ook voor de jeugd zijn er jongens-, meisjes- en mixteams.
Alle informatie over competitiespelen en competitievormen, vind je op de competitiepagina van de KNLTB.

Invallerslijst ZTC

Mocht je geen team hebben of niet in een vast team willen spelen, dan kun je je als invaller opgeven. Geef je naam, speelsterktes en telefoonnummer door via een e-mail naar vcl@zuilensetennisclub.nl en wij zetten je op de Invallerslijst.
Sta je op de Invallerslijst dan kunnen teams contact met je opnemen wanneer zij iemand nodig hebben.

Procedure thuis spelend team

Er wordt gespeeld met nieuwe ballen van de thuisspelende club (ballen zijn per team uitgedeeld).
De aanvoerder van de ontvangende ploeg geeft de uitslagen van de gespeelde competitiewedstrijden aan de KNLTB door, direct na de wedstrijden via de KNLTB-app of de Mijn KNLTB website.
Op de Zuilense Tennisclub pagina op de Mijn KNLTB website, vind je de actuele competitie (voor zover deze loopt) en competities waaraan in de vorige seizoenen is meegedaan.

LET OP: Bij een te late invoer (48 uur) wordt er een boete door de KNLTB in rekening gebracht aan ZTC, deze boete wordt doorberekend aan het team.

Een aantal etiquette om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

  • Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang het bezoekende team met koffie en thee en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes o.i.d. aanbiedt.
  • Zet als jeugdteam limonade klaar en ook hier is het extra gastvrij met wat fruit en ontbijtkoek of Sultana’s voor tussendoor.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt en neem geen voorbeeld aan John McEnroe.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan en hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel voor je (ook als ouder van je kind) dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.

KNLTB App met jouw ranking en wedstrijden

Op je smartphone kun je ook de Mijn KNLTB app zetten waarmee je altijd inzicht hebt in de wedstrijdprogramma’s en je eigen prestaties en als je wilt ook die van andere KNLTB spelers. Ook de prestaties van je eigen en andere competitieteams en de prestaties op toernooien, kun je raadplegen.

Op de Zuilense Tennisclub pagina in Mijn KNLTB website, vind je de actuele competitie (voor zover deze loopt) en competities waaraan in de vorige seizoenen is meegedaan.


Vragen?

De VCL (verenigingscompetitieleiding) van ZTC is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de competitie bij ZTC . De VCL-functie wordt vervuld door Tom Pereboom en Ward de Meulemeester.

Je kunt contact opnemen via e-mail: vcl@zuilensetennisclub.nl 

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl