Bardienst draaien in coronatijd

Ieder regulier senior ZTC-lid wordt gevraagd minimaal 2 keer een bardienst te draaien (nieuwe leden lopen hun eerste bardienst altijd met een lid dat bekend is met de bar). Ook in deze coronatijd vragen we alle leden om minimaal 2 bardiensten te draaien.
Uitzondering hierop zijn de Zomer Challenge leden, zij hoeven geen bardienst te draaien – het mag natuurlijk wel, neem dan even contact op met de bardienst: bardienst@zuilensetennisclub.nl .

Bardiensten en alternatieve diensten

Gezien het wegvallen van de voorjaarscompetitie, vervallen de bardiensten die de competitieteams tijdens de competitie normaliter draaien. De verwachting is dat alle bardiensten, ook die van de najaarscompetitie, door de leden ingevuld kunnen worden – mocht dit alsnog een probleem zijn, dan wordt er alsnog een beroep op de competitieteams gedaan.

Er zijn alternatieve diensten, zoals schoonmalen en helpen opknappen van het clubhuis, die als een bardienst (zullen) gelden. In de nieuwsbrief wordt dit aangekondigd
Indien je echt geen bardienst wilt draaien kun je je bardienst afkopen (€40,-) door een e-mail te sturen naar bardienst@zuilensetennisclub.nl.
Heb je gezien de situatie bezwaar tegen afkoping, neem dan ook contact op met de de bardienst.

Aanmelden voor een bardienst

Via de KNLTB Club-app kun je je voor bardiensten aanmelden: onder de knop ‘Club’ vind je bovenin de Club-pagina, de link ‘Diensten’. De leden die na enig moment nog niet genoeg bardiensten gedraaid hebben, zullen herinneringen ontvangen om zich in te schrijven.

De bardienstdraaier is verantwoordelijk voor de naleving van het coronaprotocol voor het clubhuis en het terras tijdens zijn/haar bardienst, echter we willen voorkomen dat de bardienstdraaier politieagent moet spelen. Daarom wijzen we alle leden ook nadrukkelijk op hun eigen verantwoordelijkheid in deze. We moeten dit samen doen.

Regels voor de bardienstdraaier

• Zorg voor vervanging indien je (of een huisgenoot) koortsklachten heeft; neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest. Dan meld je je af bij bardienst@zuilensetennisclub.nl
  • Was regelmatig je handen
  • Houd 1,5 meter afstand, hoest en nies in de elleboog, gebruik papieren zakdoekjes, schud geen handen.
  • Je kan gebruik maken van de aanwezige plastic handschoenen.
  • Indien de bardienst door 2 leden wordt gedraaid (waarschijnlijk pas van toepassing bij de competitie in september) maak afspraken hoe je de 1,5 meter bewaakt.
  • Schoonmaak: haal met regelmaat een doekje over alle oppervlakken waar handen aan zitten (desinfectie spray), over bar, tafels etc.
  • Gebruik zo min mogelijk glaswerk, fris met rietje, een biertje drinken uit de fles.
  • Maak gebruik van de afwasmachine voor alle vaat. Aan het einde van de dienst vaatwasser inruimen aan aanzetten. Bij aanvang van dienst vaatwasser uitruimen.

Tot slot

Alle feedback, tips, opmerkingen en/of aanvullingen zijn meer dan welkom. We moeten dit als club met elkaar doen. We leggen achter de bar een ‘tips boekje’ waar je een notitie kunt opschrijven. Uiteraard mag je ons altijd een e-mail sturen: bar@zuilensetennisclub.nl

Hier vind je de ZTC Corona-regels voor het tennissen, inclusief tossen, wedstrijden en toernooien.
Hier vind je de Clubhuis- en terrasregels