Baanonderhoud

Voor het baanonderhoud wordt de professionele inzet van Top-Court gebruikt. Daarnaast zijn er verschillende leden lid van de baancommissie. Hulp is altijd welkom!
Mail: baanonderhoud@zuilensetennisclub.nl

Wat moet je doen bij bijzondere weersituaties?

  • Wanneer ’s zomers de banen heel droog en stoffig zijn kunnen de banen extra besproeid worden. Vraag een seniorlid of deze je daarbij kan helpen (de sproei-installatie zit achter slot en grendel). Mail voor hulp of instructies naar: baanonderhoud@zuilensetennisclub.nl
  • Wanneer het heel hard heeft geregend kunnen er plassen op de banen komen te staan. Dan kun je niet tennissen. Je moet wachten tot de plassen weg zijn. We hebben een pomp die aangezet kan worden waardoor de plassen snel verdwijnen. Vraag een seniorlid of deze de pomp kan aanzetten (let op: en ook weer uitzetten), de sproei-installatie zit achter slot en grendel. Mail voor hulp of instructies naar: baanonderhoud@zuilensetennisclub.nl
  • Je mag NOOIT de plassen met een sleepnet of bezem proberen weg te vegen. De baan gaat daarvan kapot en bij een volgende regenbui duurt het nog langer tot het water is weggelopen.
  • Als het heeft gevroren zijn de banen glad. Wanneer de speellijnen nog goed liggen kun je nog best spelen, maar zodra het gaat dooien en papperig wordt, mag je niet spelen op de banen!
  • Wanneer de lijnen los liggen, ga dan op een andere baan spelen en meld dat de baan stuk is. Mail naar: baanonderhoud@zuilensetennisclub.nl
  • Het kan voorkomen dat er extra onderhoud wordt gedaan aan de banen. Je kunt dan niet op deze baan spelen. Het net van de baan waarop onderhoud gedaan wordt hangt dan slap. Dit is een teken dat je NIET op deze baan mag spelen.

Om de gravelbanen in goede conditie te houden zijn er enkele spelregels afgesproken

sleepmethode
  • na élke partij moeten de banen gesleept worden, bij voorkeur volgens het sleepschema (zie afbeelding)
  • als na een forse regenbui plassen op de baan zijn ontstaan, dan is het het beste de plas op natuurlijke wijze te laten wegzakken. Nooit mag het water met een sleepnet verdeeld worden over de banen. Op de lange duur veroorzaakt dit dat de banen dichtslibben omdat het omgewoelde stof in de kleine poriën van de toplaag gaan zitten.
  • als een net “naar beneden” hangt, is dit een teken dat er onderhoud aan de baan gepleegd wordt. De baan mag dan niet bespeeld worden.
  • bij (nacht)vorst is het verboden de banen te betreden.

Bij vragen/opmerkingen: baanonderhoud@zuilensetennisclub.nl