Overlijden Rob Ogterop

Beste leden van de ZTC,

Dinsdagavond 18 augustus jongstleden is Rob Ogterop overleden.

Rob en ik zijn een leven lang bevriend geweest. Onze vriendschap gaat al terug tot de kleuterschool. We zaten allebei als vierjarigen op het zogenaamde Werkspoor schooltje op Zuilen. Vooral dankzij de Zuilense tennisclub is een hechte vriendschap ontstaan.

Wij waren in 1956 samen met nog drie jongens en vijf meisjes de eerste jeugdleden van de ZTC.

Rob kon goed tennissen en hij maakte in de zestiger jaren deel uit van het roemruchte eerste team dat toen op hoog niveau competitie speelde. In het filmpje dat onlangs ter gelegenheid van het 95-jarig bestaan op de website van de ZTC is geplaatst, wordt door sommigen nog verwezen naar die glorietijd, waarbij op competitiedagen velen naar de tennisbaan kwamen om het eerste team te ondersteunen.

In 1975 verhuisde Rob met zijn jonge gezin naar Assen en daarmee raakte hij bij de ZTC uit beeld. De vriendschap met mij en met enkele andere tennisvrienden uit onze jeugd is altijd gebleven.

Een paar jaar geleden is Rob samen met zijn vrouw Hilda weer naar het centrum van het land verhuisd. Ik ben blij dat ik die laatste jaren toen het slechter ging met Rob, met enige regelmaat nog met hem heb kunnen praten en een paar tochtjes heb kunnen ondernemen. De autorit door ons geboortedorp en langs de Zuilense tennisclub waar we samen zoveel mooie herinneringen aan hadden deed ons goed.

Ik kijk terug op een onvergetelijke vriendschap en ben Rob daar dankbaar voor..

Jan Ruijgrok

Scherpenzeel, 20 augustus 2020

Reacties zijn gesloten.