Vrij tennissen vanaf 25 mei – zo doen we dat bij ZTC

UPDATE 25 mei: sinds 25 mei is er toestemming van de gemeente om vrij dubbelspel te spelen (mét inachtneming van 1,5 m afstand!) ook met een dubbelpartner waarmee je niet een gezamenlijke huishouding voert. De volgende regels gelden nog:

 • Je moet altijd 1,5 meter afstand houden tot je dubbelpartner; en daarvoor dus zo nodig een bal laten gaan!
 • Een baan moet vooraf gereserveerd worden, om vrij te tennissen.

Tossen en de kantine open of op het terras zitten, mag nog niet. Zodra hier meer duidelijkheid over is, zal dat gemeld worden. Zie ook deze update van de KNLTB: https://corona.knltb.nl/nieuws/2020/05/sportkantines-open-vanaf-1-juli-maak-een-plan-en-ga-naar-jouw-gemeente/

Lees hieronder hoe we bij ZTC Corona verantwoord tennissen.

Voorwaarden om te tennissen bij ZTC

Om veilig en volgens de regels vrij te tennissen en te trainen, gelden er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden:

Online reserveren van een baan

Alleen door vooraf te reserveren, mag er getennist worden. Je kunt dus níet zomaar langskomen!
We gebruiken het afhangsysteem van de KNLTB en afhangen kan alleen via de KNLTB ClubApp, een app die je moet installeren op je smartphone.
Heb je registreer- of inlogproblemen of wil je uitleg over hoe je een baan reserveert met de app, hier vind je meer informatie over de KNLTB ClubApp – Kom je er niet uit, mail dan naar het secretariaat en we proberen je snel verder te helpen.

De afhangregels die gelden per ZTC lid – ook de jeugd

 • Alleen op de reguliere openingstijden van ons park kan er getennist en afgehangen worden: van 8:00-23:00 uur
 • 2 dagen van te voren kan er worden afgehangen
 • Enkelspel – 30 minuten. Maximaal 2 x per dag en maximaal 6 x 30 minuten per week.
 • Dubbelspel – 45 minuten – Voor iedereen. Maximaal 2x per dag en maximaal 6 x 45 minuten per week.
 • De jeugd t/m 18 jaar kan van maandag t/m vrijdag tot 19:00 uur vrij spelen. In het weekend mag er wel ’s avonds gespeeld worden.
 • NB. Als je speelt en na jou is er niet afgehangen, dan kun je op de baan doorspelen totdat er een volgende persoon komt die de baan heeft gereserveerd.
 • NB-2 Je mag nu, anders dan normaal, 2x een half uur of 2x driekwartier aansluitend achter elkaar reserveren – zo willen we voorkomen dat er mensen blijven hangen.

Voorwaarden jeugd t/m 18 jaar vrij tennissen

Jeugd t/m 18 jaar mag vanaf 1 juni net als de jeugd t/m 13 jaar al mocht, dubbel spelen zonder 1,5 meter afstand. Wel moet er een toezichthouder aanwezig zijn (altijd maar 1 persoon). Dat mag ook een vader of moeder zijn. Let op: als je als ouder deze rol op je neemt, moet je de regels hebben gelezen en opvolgen die gelden:

Mocht je als ouder geen lid zijn van ZTC en je kind vrij willen laten spelen bij ZTC, neem even contact op met de jeugdcommissie, dan kan in overleg worden gezorgd voor een toezichthouder.

Verdere voorwaarden, zoals toiletgebruik, hek en kantine

 • Blijf níet hangen op het ZTC park – ga ook niet kijken bij anderen, dat mag niet! Kom vlak voordat je hebt afgehangen – max 10 of 5 minuten eraan voorafgaand – en ga direct na afloop naar huis.
 • Het hek van het park is dicht– open het met je pasje en sluit het hek achter je als je weer weggaat.
 • De kantine is verboden terrein.
  Houd de deur dicht. Alleen om naar het toilet te gaan, of de baanlichten te bedienen, mag je er doorheen lopen, echter…
 • Gebruik het toilet alléén als dat echt nodig is!
  De kleedkamers en douches zijn verboden terrein.
  Neem drinken van huis mee, ga voorafgaand aan het tennissen naar het toilet. Overigens worden de toiletten elke dag schoongemaakt.
  .

Tot slot – Kom niet naar het park bij verkoudheid en houd te allen tijde 1,5 meter afstand en was je handen thuis direct voor – en na het tennissen.

Houd je aan de regels

Voor de duidelijkheid, er kan alleen worden getennist onder deze strikte voorwaarden. De verwachting is groot dat er echt gecontroleerd gaat worden met het risico dat ZTC gesloten wordt bij het niet naleven van de regels. We kunnen het ons dus niet permitteren om de regels niet te volgen. Het bestuur heeft er het volste vertrouwen in dat dat gaat lukken!

Uiteraard hopen we dat de regels in de nabije toekomst verder versoepeld worden zodat we weer samen mogen komen op ons fijne ZTC om te dubbelen, tossen, andere evenementen te organiseren, en een drankje samen te drinken… Zodra er wijzigen zijn, brengt het bestuur jullie hiervan op de hoogte!

Heb je vragen, mail naar secretariaat@zuilensetennisclub.nl

Reacties zijn gesloten.