29 april: Jeugdtennistraining kan starten – maar geen vrij tennis – ook niet voor senioren

Het kabinet is helder, voorzichtig starten, alleen met de jeugd, senioren mogen helaas nog niet de baan op.

Alleen de jeugd tot en met 18 jaar kan georganiseerd en onder begeleiding starten met tennis, zo heeft Mark Rutte afgelopen dinsdag laten weten.
ZTC wil dan ook a.s. woensdag 29 april starten met de jeugdtrainingen – hiervoor ligt een verzoek bij de gemeente waar akkoord op moet worden gegeven voordat we mogen starten.
Vrij spelen door de jeugd (ook onder begeleiding), mag uitdrukkelijk niet – dan riskeren we een boete, het mag alleen op de doorgegeven tijden.

Tennissen mag namelijk alleen onder de gestelde voorwaarden en met inachtneming van verschillende maatregelen, bijv. ten aanzien van looproutes en sanitaire voorzieningen. 
Samen met onze tennisleraar Remco worden de noodzakelijke maatregelen getroffen, het protocol en stappenplan van de KNLTB ligt hieraan ten grondslag.

Remco heeft de jeugdleden op de hoogte gebracht van de start van de lessen en regels die ze daarbij in acht moeten nemen. Zo is er ook de regel dat ouders het tennispark niet mogen betreden.

Heb je vragen over de jeugdlessen? Mail naar Remco r.schoolderman@casema.nl of de jeugdcommissie jeugd@zuilensetennisclub.nl 

Het bestuur ziet deze eerste voorzichtige stap van het kabinet als een opening naar meer tennis, ook voor de senioren. Laten we hopen dat dit niet al te lang meer op zich laat wachten! 


Reacties zijn gesloten.