Open Toernooi

Lees het “Verslag van de dag” en bekijk de foto’s (zie link onderaan deze pagina).

Thema: ZUILEN MET Me’KAARLogo Stichting Me'kaar (i)

Senioren diner bij Zuilense tennisclub:

Van 11 tot en met 19 juni wordt het jaarlijkse open tennistoernooi gespeeld bij de Zuilense tennisclub. Naast het sportieve element wil de Zuilense tennisclub altijd iets sociaals aan het toernooi verbinden. Daarom is samenwerking gezocht met de stichting Me’kaar. Deze samenwerking heeft er toe geleid dat een 60 tal senioren uit Zuilen en Ondiep worden uitgenodigd voor een gratis diner op het tennispark:

Stukje in AD

Er gebeurt veel in Nederland. Met name de ouderen zijn het mikpunt geworden van veranderingen, die hen niet altijd ten goede komen. De stichting Me’kaar zet zich in om de leefbaarheid in de wijken van Utrecht te bevorderen. Daarbij vormen ouderen in de wijk een speerpunt. Voor de Zuilense tennisclub lag een samenwerking met hen voor de hand.  Zij wil zich namelijk manifesteren als een gezellige maar vooral ook sociale club in de wijk. Tijdens het open toernooi zullen een 60 tal senioren te gast zijn op het park. Ze worden met  een  personen bus thuis opgehaald en na afloop weer veilig thuisgebracht. Op het park krijgen ze een gratis 3 gangen maaltijd aangeboden. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het initiatieven fonds van de gemeente Utrecht.

Sport verbroedert. Voor de Zuilense tennisclub en de stichting Me’kaar het motief voor dit gezamenlijk initiatief. Niet alleen maar mooie woorden, maar ook daden. Jong en oud met elkaar in contact brengen en hopen dat hiermee de leefbaarheid in de wijk zal verbeteren. Dat dit tot meer begrip zal leiden tussen bewoners in de wijken en men elkaar een handje toesteekt als dat nodig is. Voor meer informatie hierover: www.mekaarutrecht.nl

Kinderen welkom op de finaledag open toernooi:

De finaledag zal weer feestelijk worden afgesloten. De senioren uit de wijk hebben ruimschoots aandacht gehad en ook de tennissers. Tijd voor de kleintjes. Gedurende de middag zal er een ballonnen knoopster op het park aanwezig zijn om fraaie voorstellingen voor de kleintjes in elkaar te knopen. Voor wat lekkers wordt uiteraard ook gezorgd. Neem dus vooral uw kinderen mee naar het park. En het is vaderdag. Dus je hoeft je als oude en kind niet opgelaten te voelen om even de deur uit te gaan.

Vanzelfsprekend bent u van harte welkom om tijdens de toernooiweek een kijkje te komen nemen en te snuffelen aan de sfeer en gezelligheid. Het park is gelegen aan de Burgemeester Norbruislaan  680 nabij de sporthal waar ruime parkeermogelijkheden zijn.

Wedstrijdleiding Zuilen Open Paula Veldhuizen, Marcel van Kordelaar, Sander van Schalkwijk, Susanne Bliek, Henk van Plateringen, Rien van Plateringen, Ger van Uden, Bert Veldhuizen en Bob Bliek.

Foto’s Open Toernooi

met Me’kaar op de Zuilense Tennis Club