Jeugdcompetitie

Competitie spelen is leuk en leerzaam! Leuk en gezellig omdat je met jouw team tegen teams van andere clubs speelt. Leerzaam omdat je veel ervaring opdoet.

Voorjaar jeugdcompetitie 2015, 11 t/m 17 j en groene jeugd

In de voorjaarscompetitie 2015 speelt de (meer gevorderde en oudere) jeugd in de volgende leeftijdscategorieën competitie:

• Groene competitie op de woe-middag in de leeftijd 10 t/m 12 jaar
    Het jeugdteam en -programma van dit jaar. Kom je ook aanmoedigen?!
  • Op de zondag in de leeftijdsklasse 11 t/m 14 jaar en 11 t/m 17 jaar.
    Het jeugdteam en -programma van ons zondagteam, belangstellenden zijn welkom!
    .

Worldtour-competitie voor de jeugd t/m 12 jaar

Dit tennisseizoen (2015) doen we als ZTC voor het eerst mee aan de KNLTB Worldtour-competitie, een nieuwe vorm van competitiespelen speciaal voor de jeugd t/m 12 jaar, voor de rode en oranje competitie.

Hier vind je ons ZTC Worldtour team en het programma. Onze jonge sterspelers vinden het natuurlijk geweldig als je ze komt aanmoedigen!

Hoe het werkt: Gedurende 9 maanden, wordt er 1x in de maand op zondag gespeeld.
Je kunt sowieso meespelen, het maakt niet uit met hoeveel en het is niet zo erg als je een keer niet kunt.

Speeldata zijn:

Zondag 8 maart 2015
Maandag 6 april 2015 (is Paasmaandag).
Zondag 3 mei 2015
Zondag 7 juni 2015
Zondag 5 juli 2015
Zondag 2 augustus 2015

———–Onderstaande 3 speeldagen hebben een nieuw inschrijfmoment van 10-30 juni.

Zondag 6 september 2015
Zondag 4 oktober 2015
Zondag 1 november 2015

Hier vind je meer informatie over de Worldtour-competitie 2015 van de KNLTB.
.

PROCEDURE THUIS SPELEND TEAM (voor groene jeugd en 11 t/m 17 j)

Bij elke thuiswedstrijd worden de uitslagen bijgehouden op het wedstrijdformulier van het thuisspelende team en wordt er gespeeld met nieuwe ballen van de thuisspelende club (wedstrijdformulieren en ballen zijn per team uitgedeeld).
De captains van de teams zijn verantwoordelijk voor het invoeren van de uitslagen en hebben bij het afhalen van de papieren en de ballen, ook de instructies ontvangen om de wedstrijduitslagen in te voeren op de KNLTB site. Voor de Jeugdteams geldt dat er altijd een volwassenen mee is om hierin te ondersteunen en het team te begeleiden.

Een aantal etiquette om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang de ouders van het  bezoekende team met koffie en thee en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes o.i.d. aanbiedt.
  • Zet als jeugdteam limonade klaar en ook hier is het extra gastvrij met wat fruit en ontbijtkoek of Sultana’s voor tussendoor.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt en neem geen voorbeeld aan John McEnroe. Wanneer je er niet uitkomt met tellen kun je een toeschouwer aan de kant vragen voor jullie te tellen, je hebt recht op een scheidsrechter.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan wanneer je geen scheidsrechter bent en hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel zoveel mogelijk voor je dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen

WEDSTRIJDREGELS COMPETITIE VAN DE KNLTB

VRAGEN?

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Henk Bongers: 06 4472 3647

Tenniskids – verslavend leuk!

De KNLTB wil het jeugdtennis verslavend leuk maken en daarom is tennissen voor jeugd in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar sinds september 2013 flink aan het veranderen. Uitgangspunt is dat kinderen in hun eigen fase spelen, ook de allerbeste kinderen. Kinderen worden ingedeeld naar kleur en spelen zo op een verschillend groottes van banen, met verschillende ballen en regels. De kleuren rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Deze kleuren staan symbool voor de verschillende fasen die de kids doormaken.

ZTC is met tennislessen en toernooien overgegaan op deze verslavend leuke manier van tennissen en constateert nu al dat het een heel positief effect heeft op het spelplezier van de kinderen. Volgend tennisseizoen doet ZTC ook mee met de Worldtour competitie voor de jongste jeugdleden.
Je leest  binnenkort meer over hoe ZTC Tenniskids en de  Worldtour toepast. Je kunt de nodige informatie ook vast nalezen op de Tenniskids website van de KNLTB.

Bekijk ook de jeugdtoernooien of tennislessen of ga naar de startpagina Jeugd.