Jeugdcompetitie

Competitie spelen is leuk en leerzaam! Leuk en gezellig omdat je met jouw team tegen teams van andere clubs speelt. Leerzaam omdat je veel ervaring opdoet.  ZTC doet daarom mee met het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met 12 jaar, Tenniskids.

Onlangs is er bij ons op het park door de KNLTB een promotiefilmpje opgenomen, samen met onze jeugd en lid Bart Boonstra, tevens presentator bij Nickelodeon. Het is een super leuk filmpje geworden: Promotiefilmpje KNLTB Tenniskids

Tenniskids – verslavend leuk!

De KNLTB wil het jeugdtennis verslavend leuk maken en daarom is tennissen voor jeugd in de leeftijdsgroep tot en met 12 jaar sinds september 2013 flink aan het veranderen. Uitgangspunt is dat kinderen op hun eigen niveau spelen. Kinderen worden ingedeeld naar kleur en spelen zo op banen van verschillende grootte, met verschillende ballen en regels. De kleuren blauw, rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Daarna kom je in de gele competitie en speel je volgens de regels van de reguliere competitie.

Voor meer informatie:  Kijk op de site Tenniskids van de KNLTB.

Tenniskids VoorJAARScompetitie 2018

Dit jaar hebben we 4 jeugdteams: 1 oranje, 2 groene en 1 geel team. We hebben dit voorjaar helaas geen rood team. Er zijn ook al jeugdleden die meedoen met de volwassen competitie.

Onze jonge sterspelers vinden het natuurlijk geweldig als je ze komt aanmoedigen! De jeugdteams spelen allemaal op zondagochtend:

Worldtour Oranje competitie (voor de meer gevorderde jeugd);

Groene voorjaarscompetitie (voor de gevorderde jeugd);

Gele voorjaarscompetitie (Meidenteam);

• Meer informatie over deze competitie kun je terugvinden op de website van de KNLTB. Of download de KNLTB-app.

Bij elke thuiswedstrijd worden de uitslagen voor de groene en gele teams bijgehouden op het wedstrijdformulier van het thuisspelende team en wordt er gespeeld met nieuwe groene of gele ballen. Het team ontvangt de wedstrijdformulieren en ballen van de Vereniging Competitie Leiding (VCL). De thuisspelende teams zijn verantwoordelijk voor het invullen van de wedstrijdformulieren.  Henk Bongers van de jeugdcommissie voert de uitslagen in op de KNLTB-site.

Speel je thuis?

Er zijn een aantal etiquettes om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang bezoekende team met koffie en thee en limonade en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes, fruit, ontbijtkoek of iets dergelijks  aanbiedt. De thuisspelende teams verzorgen de hapjes zelf.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt. Wanneer je er niet uitkomt met tellen kun je een toeschouwer aan de kant vragen voor jullie te tellen, je hebt recht op een scheidsrechter.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan wanneer je geen scheidsrechter bent. En hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel zoveel mogelijk voor je,  dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen

VRAGEN?

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Henk Bongers: 06 4472 3647.

Bekijk ook de startpagina Jeugd.