Jeugdcompetitie

Competitie spelen is leuk en leerzaam! Leuk en gezellig omdat je met jouw team tegen teams van andere clubs speelt. Leerzaam omdat je veel ervaring opdoet.  ZTC doet daarom mee met het KNLTB tennisprogramma voor kinderen tot en met ongeveer 13 jaar, Tenniskids. Daarna stroom je door naar de junioren.

Onlangs is er bij ons op het park door de KNLTB een promotiefilmpje opgenomen, samen met onze jeugd en lid Bart Boonstra, tevens presentator bij Nickelodeon. Het is een super leuk filmpje geworden: Promotiefilmpje KNLTB Tenniskids

Tenniskids – verslavend leuk!

De KNLTB wil het jeugdtennis verslavend leuk maken en daarom is tennissen voor jeugd in de leeftijdsgroep tot en met ongeveer 13 jaar sinds september 2013 flink aan het veranderen. Uitgangspunt is dat kinderen op hun eigen niveau spelen. Kinderen worden ingedeeld naar kleur en spelen zo op banen van verschillende grootte, met verschillende ballen en regels. De kleuren blauw, rood, oranje en groen vormen de basis van de opbouw van Tenniskids. Daarna kom je bij de junioren en speel je volgens de regels van de reguliere competitie.

Voor meer informatie:  Kijk op de site Tenniskids van de KNLTB.

Voorjaarscompetitie 2019 – Jeugd

Dit jaar hebben we 6 jeugdteams: 1 rood, 2 oranje en 1 groen team.  Er zijn ook nog 2 junioren teams: Een meidenteam van 11 tot 17 jaar en een mixteam van 10-14 jaar.

Onze jonge sterspelers vinden het natuurlijk geweldig als je ze komt aanmoedigen! Alle jeugdteams spelen allemaal op zondagochtend:

KNLTB Competitie Rood en Oranje (Tenniskids):

KNLTB Competitie Groen (Tenniskids):

• Meer informatie over deze competitie kun je terugvinden op de website van de KNLTB. Of download de KNLTB-app.

Junioren:

Hoe werkt het?

Bij de thuiswedstrijden van de rode en oranje teams is er altijd iemand van de Jeugdcommissie aanwezig die de ochtend organiseert.

De groene en junioren teams regelen het zelf. Bij elke thuiswedstrijd worden de uitslagen voor de groene en junioren teams bijgehouden op het wedstrijdformulier van het thuisspelende team en wordt er gespeeld met nieuwe groene of gele ballen. Het team ontvangt de wedstrijdformulieren en ballen van de Vereniging Competitie Leiding (VCL).   Lydeke Zwart van de jeugdcommissie voert de uitslagen in op de KNLTB-site.

Clubkleding: De jeugdleden die competitie spelen krijgen een shirt en broek/rokje gesponsord door Kinderparadijs Jansen en Jansen. Superchique!

Deze kleding is in bruikleen, ga daar zorgvuldig mee om.  Stop je met de competitie, dan graag deze kleding teruggeven aan de jeugdcommissie.

Speel je thuis?

Er zijn een aantal etiquettes om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Groen en junioren: Ontvang bezoekende team met koffie en thee en limonade en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes, fruit, ontbijtkoek of iets dergelijks  aanbiedt. De thuisspelende teams verzorgen de hapjes zelf. (De club zorgt voor drinken en iets lekkers voor de rode en oranje teams).
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of andere dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt. Wanneer je er niet uitkomt met tellen kun je een toeschouwer aan de kant vragen voor jullie te tellen.
  • Houd het ook gezellig aan de kant: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan. De jeugd kan het prima zelf!
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen.

VRAGEN?

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Lydeke Zwart: 06 20515081.

Bekijk ook de startpagina Jeugd.