Competitie

Elk lid van ZTC kan competitie spelen; gedurende een aantal weken in het voorjaar en najaar wordt er tegen andere clubs gespeeld en de uitslagen hebben invloed op je KNLTB ranking (je speelniveau dat op je KNLTB ledenpas staat).

Competitieteams worden naar speelniveau ingedeeld en kunnen bestaan uit alleen heren, alleen dames en mixteams. Ook voor de jeugd zijn er jongens-, meisjes- en mixteams, zie hier voor meer informatie over de jeugdcompetitie.

Najaarscompetitie 2018

Indeling van de najaarscompetitie is bekend en te vinden en te vinden op mijnknltb.toernooi.nl. Zie onder de team indeling.

Afgelopen voorjaar is er geen enkele boete binnengekomen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hartelijk dank hiervoor!

Helaas is het in afgelopen jaren wel vaker voorgekomen dat de KNLTB veel boetes heeft uitgedeeld.
O.a. doordat uitslagen niet op tijd of niet goed zijn ingevoerd.
Eventuele boetes zullen worden betaald door de teams zelf, ERG ZONDE EN
ONNODIG! Probeer dat dus te voorkomen. Mocht je vragen hebben over het
invoeren, dan kun je dit altijd even vragen.

Ik ben nog steeds erg druk op zoek naar iemand die het VCL team wil komen versterken! Zou jij dit leuk vinden? Stuur mij een mailtje of schiet me even aan.

Teams en teamnummers

Teams Najaar 2018

Baanschema

Baanschema Najaarscompetitie 2018

Bardienstschema

Bardienstschema Najaar 2018

Invallerslijst

Mocht je geen team hebben of niet in een vast team willen spelen, dan kun je je als invaller opgeven. Geef je naam, speelsterktes en telefoonnummer door via een e-mail naar vcl@zuilensetennisclub.nl en wij zetten je op de invallerslijst .
Sta je op de invallerslijst dan kunnen teams contact met je opnemen wanneer zij iemand nodig hebben.

Procedure thuis spelend team

Bij elke thuiswedstrijd worden de uitslagen bijgehouden op het wedstrijdformulier van het thuisspelende team en wordt er gespeeld met nieuwe ballen van de thuisspelende club (wedstrijdformulieren en ballen zijn per team uitgedeeld).
De captains van de teams zijn verantwoordelijk voor het invoeren van de uitslagen en hebben bij het afhalen van de papieren en de ballen, ook de instructies ontvangen om de wedstrijduitslagen in te voeren op mijnknltb.toernooi.nl

Een aantal etiquette om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang het bezoekende team met koffie en thee en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes o.i.d. aanbiedt.
  • Zet als jeugdteam limonade klaar en ook hier is het extra gastvrij met wat fruit en ontbijtkoek of Sultana’s voor tussendoor.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt en neem geen voorbeeld aan John McEnroe.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan en hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel voor je (ook als ouder van je kind) dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen

Wedstrijdregels competitie van de KNLTB

.

KNLTB App met jouw ranking en wedstrijden

Op je smartphone kun je ook de Mijn KNLTB app zetten waarmee je altijd inzicht hebt in de wedstrijdprogramma’s en je eigen prestaties en als je wilt ook die van andere KNLTB spelers. Ook de prestaties van je eigen en andere competitieteams en de prestaties op toernooien, kun je raadplegen.

Vragen?

De VCL (verenigingscompetitieleiding) van ZTC is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de competitie bij ZTC en bestaat uit op dit moment alleen Jan-Willem Rackwitsz.
Je kunt contact opnemen via e-mail: vcl@zuilensetennisclub.nl of bellen met Jan-Willem: 06 29370733

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Henk Bongers: 06 4472 3647