Competitie

Elk lid van ZTC kan competitie spelen; gedurende een aantal weken in het voorjaar en najaar wordt er tegen andere clubs gespeeld en de uitslagen hebben invloed op je KNLTB ranking (je speelniveau dat op je KNLTB ledenpas staat).

Competitieteams worden naar speelniveau ingedeeld en kunnen bestaan uit alleen heren, alleen dames en mixteams. Ook voor de jeugd zijn er jongens-, meisjes- en mixteams, zie hier voor meer informatie over de jeugdcompetitie.

Voorjaarscompetitie 2018
Alle teams zijn inschreven voor hun eerste keuze. Meer informatie en het baanschema volgt wanneer de definitieve indeling bekend is.

Afgelopen jaar zijn er door de KNLTB meerdere boetes uitgedeeld o.a. doordat uitslagen niet op tijd of niet goed zijn ingevoerd. Eventuele boetes zullen worden betaald door de teams zelf, ERG ZONDE EN ONNODIG! Probeer dat dus te voorkomen. Mocht je vragen hebben over het invoeren, dan kun je dit altijd even vragen.

Wij zijn nog steeds erg druk op zoek naar iemand die ons team wil komen versterken! Zou jij dit leuk vinden? Stuur ons een mailtje of schiet ons even aan.
Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jou als captain maar ook andere teamgenoten die graag iets voor de club willen doen.

Teams en teamnummers

volgt

Baanschema’s

volgt

Invallerslijst

Mocht je geen team hebben of niet in een vast team willen spelen, dan kun je je als invaller opgeven. Geef je naam, speelsterktes en telefoonnummer door via een e-mail naar vcl@zuilensetennisclub.nl en wij zetten je op de invallerslijst.
Sta je op de invallerslijst dan kunnen teams contact met je opnemen wanneer zij iemand nodig hebben.

Procedure thuis spelend team

Bij elke thuiswedstrijd worden de uitslagen bijgehouden op het wedstrijdformulier van het thuisspelende team en wordt er gespeeld met nieuwe ballen van de thuisspelende club (wedstrijdformulieren en ballen zijn per team uitgedeeld).
De captains van de teams zijn verantwoordelijk voor het invoeren van de uitslagen en hebben bij het afhalen van de papieren en de ballen, ook de instructies ontvangen om de wedstrijduitslagen in te voeren op de KNLTB site.

Een aantal etiquette om rekening mee te houden als thuisspelende ploeg:

• Wees ruim op tijd op het ZTC park.
  • Ontvang het bezoekende team met koffie en thee en extra gastvrij is het als je ook een taartje of koekjes o.i.d. aanbiedt.
  • Zet als jeugdteam limonade klaar en ook hier is het extra gastvrij met wat fruit en ontbijtkoek of Sultana’s voor tussendoor.
  • Bespreek wat je doet met het bestellen van drankjes of ander dingen (ieder voor zich of een gezamenlijke rekening)
  • Houd het gezellig: wees sportief, ga niet te veel in discussie, speel een let wanneer je er niet uitkomt en neem geen voorbeeld aan John McEnroe.
  • Houd het aan de kant ook gezellig: wees niet te luidruchtig, bemoei je niet met beslissingen op de baan en hoeveel beter je het ook weet, houd aanwijzingen tijdens het spel voor je (ook als ouder van je kind) dan kan iedereen zijn/haar eigen spel geconcentreerd blijven spelen.
  • Vergeet niet je KNLTB pasje mee te nemen, die is nodig om de wedstrijdformulieren goed in te vullen

Wedstrijdregels competitie van de KNLTB

.

KNLTB App met jouw ranking en wedstrijden

Op je smartphone kun je ook de Mijn KNLTB app zetten waarmee je altijd inzicht hebt in de wedstrijdprogramma’s en je eigen prestaties en als je wilt ook die van andere KNLTB spelers. Ook de prestaties van je eigen en andere competitieteams en de prestaties op toernooien, kun je raadplegen.

Vragen?

De VCL (verenigingscompetitieleiding) van ZTC is verantwoordelijk voor een soepel verloop van de competitie bij ZTC en bestaat uit Marloes Wouters en Jan-Willem Rackwitsz.
Je kunt contact opnemen via e-mail: vcl@zuilensetennisclub.nl of bellen met Jan-Willem: 06 29370733

Voor de jeugdcompetitie kun je contact opnemen met de ZTC jeugdcommissie: jeugd@zuilensetennisclub.nl of bellen met Henk Bongers: 06 4472 3647